Tokratne tekme prava reklama za hokej

Če smo bili po prvi tekmi letošnjega prvenstva razočarani nad dogajanji v športnem parku v Predanovcih, tokrat lahko z veseljem omenimo, da so lahko tudi tekme domačega prvenstva prijetne za gledalce in zadovoljstvo za igralce.

Tokratni hokejski vikend se je odvijal v Lipovcih, kjer so vlogo domačina opravljali igralci Moravskih Toplic. Na njihovem igrišču se namreč menjavajo mreže za goli in oba kluba sta se strinjala, da bo tekma v Lipovcih. Že uvodne tekme hokejskih naraščajnikov so nakazovala na  prijeten hokejski vikend. Desetletniki so namreč odigrali zelo gledljivo in za to starostno skupino kvalitetno srečanje, kjer so igralci Lipovcev bili enostavno srečnejši za zmago. Zatem sta sledili srečanje 13-letnikov kjer je izstopala prva ekipa Lipovcev na čelu z zelo nadarjenim Marcelom Stankom. Razveseljivo je dejstvo, da imajo v Lipovcih letos prijavljeno ekipo deklic, kar nakazuje da bomo v prihodnosti v Lipovcih gledali tudi ženski hokej. Da pa vse le nebi bilo preveč lepo so poskrbeli v HK Triglav Predanovci. Članice tamkajšnjega kluba niso prišle na tekmo, ki je bila registrirana z 3:0 za Moravske Toplice. Uradno naj bi bil razlog protest zaradi stanja na ZHNTS, neuradno pa naj bi bile težave z sestavo ekipe. Zadnja tekma dneva je bilo srečanje članov Moravskih Toplic in Lipovcev. Prvi so šli v srečanje polni elana in z občutkom, da bi nedelja lahko bila dan za presenečenje. Pa se igralci Lipovcev z tem niso strinjali. Zimzeleni Martin Mesarič je že v 3. minuti ekipo Lipovcev popeljal v rezultatsko prednost. To je bil edni zadetek v prvi četrtini v kateri so igralci Lipovcev imeli terensko premoč, svojih priložnosti pa spet niso znali izkoristiti hokejisti Moravskih Toplic. V takem ritmu je potekalo celotno srečanje. Lipovce je odlikoval hiter prenos igre v napadalno četrtino, igralci Moravskih Toplic pa že dalj časa pogrešajo igralca, ki bi znal zadeti vsaj iz priložnosti, kaj še iz pol priložnosti. In to je težava kluba že vrsto let.
Prihajajoči vikend bo spet ponudil hokejske tekme v Lipovcih. Začelo se bo v nedeljo ob 13.30 z tekmo deset letnikov, zatem se bodo pomerili 13-letniki domače ekipe, ob 15.00 pa bo dvoboj članov Lipovec in Triglava Predanovci. Hokejisti Moravskih Toplic pa bodo gostovali pri starih znancih iz Interlige, pri ekipi Wienner Neudorf, kjer bo tekma ob 16.30 uri.
J.Č.