Za uvod točka iz Dunaja

Razširjena avstrijska liga:

Post sv Wien – Moravske Toplice 4:4 (2:1)

Strelci za M. Toplice: Dejan Kučan 2, Nikola Prelič in Filip Bencik.

Uvodno srečanje Moravskih Toplic v razširjeni avstrijski ligi je v vrste gostujoče ekipe Moravskih Toplic vneslo nemalo razburjenja. Fantje niso vedeli v kaj se spuščajo in posledično ne kakšen nasprotnik jih čaka. In da bi bila smola še večja,  je nekje na relaciji  Dunaj – Moravske Toplice prišlo do nesporazuma in ekipa ni bila seznanjena, da je srečanje prestavljeno z 15.00 ure na 13.00.  To pomeni, da se je ekipa Moravskih Toplic zaradi poznejše zasedenosti igrišča  podala takoj po prihodu na tekmo, brez ogrevanja in pogovora trenerja z igralci. In temu primerno se je začelo srečanje. Domačini so po manj kot desetih minutah imeli rezultatsko prednost dveh golov, pa čeprav je tekma bila enakovredna.   Na srečo pa je  kapetan moštva Dejan Kučan že prvi kratki kot spremenil v zadetek in ekipo vrnil med žive. V nadaljevanju so naši igralci imeli rahlo premoč, zadeli za izenačenje, še vedno pa je bila prisotna nervoza, kar je botrovalo  temu da so Avstrijci še dvakrat povedli  a naši fantje so jih vedno ujeli – za izenačujoči gol v zadnji minuti – in spet iz kratkega kota (Kučan).

Prihajajoči vikend bo zelo hokejski, saj bomo na delu videli prav vse selekcije. Če bo do nedelje uspelo ekipi Moravskih Toplic odpraviti pomanjkljivosti na igrišču, bodo srečanja v športnem parku Terme 3000. Začelo se bo z srečanjem selekcij U13 ob 13.30 uri in končalo z temo članov domačih Moravskih Toplic in Lipovcev. Vmes pa bo še srečanje  selekcij U10 in članic.

Jože Kranjec, trener Moravskih Toplic: “Konec koncev moramo biti z prvim srečanjem zadovoljni. Za nepravilnosti ob uvodu smo si bili sami krivi in zato smo dobili dva hitra gola. Pozneje smo se pobrali in z delnim izidom 2:4 prišli do izenačitve. A važno je dejstvo, da smo  z temi klubi izenačeni in brez pretiravanja lahko povem, da če bi v ekipi bila še manjkajoča Fras in Dervarič, bi domov peljali tri pike. Skratka – uvod je za začetek   zadovoljiv”.