Huda ura Triglava v Lipovcih, Moravske Toplice streljale z maneverskimi naboji na Dunaju

Tokratni vikend je bil res poln hokeja, saj smo na delu videli tako šolske selekcije kot članske vrste.  Žal se v vrstah Triglava pojavljajo težave z sestavo ekipe U10, so pa zato bili bolj aktivni igralci selekcije U13, kjer so se tokrat pomerili vrstniki Lipovcem kar medsebojno. Zatem je sledilo člansko srečanje Lipovcev in Triglava, ki se je začelo z hitrima zadetkoma domačinov, saj so v 3. minuti vodili že z 2:0. V nadaljevanju so bili domačini še naprej prevladujoči, vajeti pa je z petimi zadetki vlekel Martin Mesarič. Do odmora so gostje iz Predanovcev sicer zadeli dvakrat,  a je bil rezultatski zaostanek 6:2, kar je že namigovalo na zmago Lipovcev. Le-ti so do konca še naprej zadevali, rezultat pa se je končal pri Lipovci 12 – Triglav Predanovci 3.

Ekipa Moravskih Toplic je gostovala v predmestju Dunaja, kjer je bila gost Wienner Neudorfa, moštva z katerim so se srečevali že v ”pokojni” srednje evropski ligi. Če so takrat Avstrijci imeli v ekipi dobro plačane igralce iz Pakistana jih tokrat več ni bilo in gostje iz Moravskih Toplic so to izkoristili in že od prve minute bili gospodar na igrišču. Kaj gospodar, bili so izrazito boljši  in  igrali pretežno pred nasprotnikovim golom. Za kakšno premoč je šlo, kaže število strelov na gol Avstrijcev, ki se je v prvem delu ustavilo pri 13. Po odmoru se stanje ni spremenilo. Siloviti pritiski Moravskih Toplic niso rezultirali z zadetkom in imeli smo občutek, da se moštvo Moravskih Toplic enostavno ne znajde z svojo obrambno igro. Kar ni uspelo gostom je uspelo domačim, ki so z enim od dveh strelov na gol vratarja Ciza zadeli za vodstvo 1:0. Ekipa Moravskih Toplic tokrat ni zadevala niti iz kratkega kota, kjer je izvajalec bil kapetan Dejan Kučan. Ko je že vse kazalo na neverjetni razplet so v svojen petem poskusu igralci Moravskih Toplic zadeli za končnih 1:1. Strelec je bil Peter Fras.
Prihajajoči vikend bo zgolj eno srečanje. Ekipa Moravskih Toplic bo v sklopu avstrijske lige gostovala v bližini Linza in poskušala v tretjem poskusu pobrati popoln izplen.
J.Č.