Tekmovanja reprezentance v letu 2019

Člani:

Evropsko prvenstvo skupine IV v Helsinkih

6-11. 8. 2019

MatchScheduleChampionshipIVMen2019Helsinki

Članice:

Evropsko prvenstvo skupine III v Lipovcih

29. 7.-3. 8. 2019

MatchScheduleChampionshipIIIWomen2019Lipovci – FINAL

Prejšnje sezone

Ženska reprezentanca Slovenije v hokeju na travi se usmerja predvsem na dolgoročne cilje. Spomladi je pričela s treningi in si zastavila večletni načrt razvoja. V sezonu 2016/2017 se bo reprezentanca vključila v tekmovanje, in sicer v slovensko-hrvaško ligo, kjer bo parirala z razvitimi hrvaškimi klubi, hkrati pa imela možnost igranja tudi s hrvaško žensko reprezentanco.

V septembru 2016 se načrtujejo tudi večdnevne priprave v Grčiji, kjer bo reprezentanca sodelovala z grško žensko reprezentanco. Dekleta bodo na ta način pridobivala znanje, izkušnje ter se povezovala med seboj.

V letu 2018 stremimo k udeležbi na članskem reprezentančnem evropskem prvenstvu za ženske.

Sponzorji ženske reprezentance

Moška reprezentanca se bo sestala v mesecu juniju in pričela s treningi. Zveza za hokej na travi namreč kandidira za organizacijo evropskega reprezentančnega prvenstva, ki se bo meseca avgusta 2017 odvijalo na prvem igrišču z umetno travo na vodni podlagi v Lipovcih. Selektor in trener moške članske reprezentance je Franc Maučec.

Januarja 2017 bo na reprezentančnem dvoranskem prvenstvu za dečke do 21 let tekmovala tudi mladinska reprezentanca. Tekmovanje bo potekalo v domači dvorani v Puconcih.