Partnerji EuroHockey Institute se osredotočajo na globalni vpliv razvoja

Projektne partnerje EuroHockey Institute je v Lozani nedavno gostila Mednarodna hokejska zveza (FIH) s poudarkom na tem, kako najbolje podpreti globalni vpliv na razvoj hokeja.

To je vključevalo partnersko delo med EuroHockey Institute in Akademijo FIH, ki je služilo vsem hokejskim nacionalnim zvezam. Del zajetega dela je vključeval pogled na evropski kvalifikacijski okvir, ki sta ga predstavila Nathan Kipp in KNHB (nizozemski hokej). Skupaj s predstavniki belgijske, slovenske, švicarske in nemške hokejske zveze so pojasnili korake za zagotovitev, da se lahko spremljajo rezultati učenja v vseh državah; to bo uvedeno skupaj med vsemi partnerji sredi leta 2023.

Drugi delovni skupini so se pridružili vodje komunikacij FIH in EHF s poudarkom na ustanovitvi EuroHockey Institute avgusta 2023. To se bo zgodilo na generalni skupščini EuroHockey v Mönchengladbachu v Nemčiji pred prvimi dnevi prvenstva EuroHockey Championships.

Tom Pedersen Smith (vodja nacionalnih zvez, EHF) se je zahvalil kolegoma FIH Andreju Oliveiri, Miku Joycu in Nicholasu Maingotu za njihov čas in prispevek: »Vedno je pozitivno, da se obkrožiš z ljudmi,
ki želijo razvijati hokej. Veselim se našega naslednjega srečanja v Antwerpnu, ki ga januarja gosti belgijska hokejska zveza.«
Skupina je imela tudi čas za obisk olimpijskega muzeja, kjer je bila navdihnjena z etosom rasti olimpijskih vrednot in duha. Karine Ven, članica upravnega odbora švicarskega hokeja, je o srečanju povedala: »V čast mi je bilo gostiti ta naslednji korak v vznemirljivem procesu ustanavljanja Eurohockey Institute, ki združuje navdušene in motivirane partnerje v Domu hokeja, v olimpijski prestolnici. .”

O projektu EuroHockey Institute:
Poslanstvo EuroHockey Institute je zagotoviti izobraževanje svetovnega razreda za podporo nacionalne rasti. Sofinanciran s strani programa Erasmus+ Evropske unije. Za več informacij obiščite https://eurohockey.org/european-institute-for-hockey/ EuroHockey Institute bo uradno zaživel na generalni skupščini EuroHockey avgusta 2023 v Mönchengladbachu.

Partnerji EHF Inštituta so:
 EUROPEAN HOCKEY FEDERATION – Evropska hokejska zveza kot koordinator projekta
 ASSOCIATION ROYALE BELGE DE HOCKEY – Belgijska hokejska zveza
 FÉDÉRATION FRANÇAISE DE HOCKEY – Francoska hokejska zveza

 COPENHAGEN UNIVERSITY – Univerza v Copenhagnu
 STICHTING ORANGE SPORTS FORUM
 ROYAL DUTCH HOCKEY FEDERATION – Kraljeva nizozemska hokejska zveza
 DEUTSCHE HOCKEY BUND – Nemška hokejska zveza
 HOCKEY MAGIC
 SLOVENIAN HOCKEY FEDERATION – Zveza za hokej na travi Slovenije
 SWISS HOCKEY FEDERATION – Švicarska hokejska zveza