Delitev točk v Predanovcih

U10

Moravske Toplice – Lipovci 1:3 (1:2)

Strelka za M. Toplice: Ema Vöröš

Strelca za Lipovce: Marcel Stanko (2) in Žan Dravec

U13

Moravske Toplice – Lipovci 6:0 (4:0)

Strelci za M. Toplice: Luka Rantaša (4), Alex Elijaš in Lan Gomboc

U19

Moravske Toplice – Triglav Predanovci 4:12 (2:4)

Strelca za M. Toplice: Filip Bencik (2) in Aleš Malačič (2)

Strelci za Triglav: Nejc Potokar (5), Alan Nemec (5), Žan Zrinski in Mitja Dšuban

Člani

Triglav Predanovci – Moravske Toplice 2:2 (1:1)

Strelca za Triglav: Nejc Potokar in Tadej Škrilec

Strelec za M. Toplice: Dejan Kučan (2)

Tudi podaljšan praznični vikend hokejisti na travi niso mirovali. Odigrane so bile zgolj tekme domačega prvenstva, saj je regionalna liga mirovala. In kaj smo videli tokrat?
Za začetek so napeto tekmo, kateri vedno daje ton glasno navijanje, odigrali 10-letniki Moravskih Toplic in Lipovec. Pri slednjih je nosilec igre izredni Marcel Stanko, medtem ko je pri Moravskih Toplicah kvaliteta nekako razporejena med vsemi akterji. A dejstvo je, da najmlajši hokejski naraščajniki spretno vihajo hokejske palice in če jih v klubih hočejo zadržati v tem športu bo tudi tu potrebno razmišljati o združeni ligi s katero od sosednjih držav.
Med 13-letniki letos izstopa moravskotopliška ekipa, ki je večinoma na zgornji starostni meji, opaža pa se tudi dejstvo, da že dolgo časa igrajo skupaj, saj je večina igralcev začela že kmalu po 6. letu starosti. A tokrat je izstopal prav tisti, ki ima najkrajši igralni čas, to je Luka Rantaša, ki je v zadnjem letu zelo napredoval, dokazal pa se je z štirimi zadetki.
Ekipe selekcije U19 sestavljajo številni igralci, ki imajo pomembno vlogo že v članski konkurenci. Prav pri Triglavu je takšna štiriperesna deteljica Potokar-Nemec-Zrinski-Dšuban, ki dajejo občutek, da lahko sami premagajo nasprotnika. Za povrh pa je pri Moravskih Toplicah precej neodgovornosti, ko treba igrati za U19, saj igralci, ki igrajo pri članih nimajo pravega odnosa do te selekcije.

Glavna tekma prazničnega obdobja je bilo srečanje med člansko vrsto Triglava in Moravskimi Toplicami. Zanimivost tekme je dejstvo, da nobeden od štirih zadetkov ni bil dosežen iz igre. Trikrat so bili igralci uspešni iz kratkega kota in enkrat iz kazenskega strela. Srečanje, ki je po dolgem času bilo spet pod reflektorji, je bilo precej kvalitetno in dinamično. Bolje so ga začeli gostje, ki so v 20. minuti zadeli iz kratkega kota, kmalu zatem pa zadeli še vratnico, a so domači vsega 4 minute zatem rezultatsko prednost izničili. Če za prvi polčas lahko povemo, da so igralci Moravskih Toplic imeli rahlo pobudo, so se stvari v drugem delu obrnile in je Triglav diktiral tempo, imel pa je tudi več kratkih kotov, a nobenega ni spremenil v zadetek. Edini gol v drugem delu so domači dosegli iz kazenskega strela, potem ko je sicer zelo dober Peter Fras pred strelom na gol udaril nasprotnikovega igralca po palici. Uspešen izvajalec je bil Tadej Škrilec. Do konca so iz številnih priložnosti zadeli samo še gostje, ki so enega od redkih kratkih kotov na tekmi spremenili v zadetek tri minute pred koncem. Na precej športnem srečanju smo videli zgolj en rumeni karton, v lastništvu Boštjana Puhana.

Tekme prihajajočega vikenda se bodo začele že preko tedna, ko se bodo v Predanovcih v zaostali tekmi udarile članice domačega Triglava in Moravskih Toplic. V soboto bodo tekme U10 in U19, medtem ko nas v nedeljo spet čaka domači derbi med Lipovci in Triglavom Predanovci. Srečanje bo v športnem parku v Lipovcih s pričetkom ob 11. uri. Članice Moravskih Toplic bodo gostovale pri drugi ekipi Zeline, tokrat z nekaj novimi kadetinjami v ekipi.