Hokejski praznik v Lipovcih

Minuli vikend so v Lipovcih doživeli pravi hokejski praznik, katerega so organizatorji poimenovali ”Hokejska noč 2018”, Okrog 250 udeležencev selekcij U10, U13 in veteranov se je družilo, zabavalo in igralo hokej na travi. In ker je šlo v prvi vrsti za mlade, si moramo priznati, da smo videli srčne borbe  v katerih je zmagal predvsem hokej.

 Organizatorji so poskrbeli, da so vsi udeleženci dobili lične medalje najboljši pa tudi pokale. V selekciji U10 so to bili  naraščajniki hrvaškega Zrinjevca, nedtem ko so se igralci Lipovcev uvrstili na 4. mesto, tik za njimi so bili igralci Triglava in na 6. mestu še  igralci Moravskih Toplic.  V konkurenci selekcije U13 so smetano pobrali domačini, igralci Lipovcev, medtem ko so bili igralci Moravskih Toplic na 6. mestu. Nekaj posebnega so vedno veteranske tekme. Na tovrstnih druženjih so namreč prisotni stari prijatelji iz bivše ”Juge”, ki pa so tisti čas krojili tudi evropski vrh. In v tej eminentni družbi je bil pričakovani finalni obračun med ekipama Old Boys iz Subotice in ekipo Jedinstva iz Zagreba. Slednji so slavili z 5:4 in zasluženo dvignili v zrak pokal za najboljšo veteransko ekipo.

Že kmalu pa se bodo ponovno v Sloveniji srečale ekipe selekcij U10, U13, U16, U19 in veteranov. Hokejski klub Triglav Predanovci je namreč 8. in 9. septembra 2018 organizator mednarodnega memorialnega turnirja ”Sašo Fajs”, ki bo letos potekal že desetič. Turnir poteka pod okriljem EHF in ob sodelovanju ZHNTS. Pridni organizatorji pa so si v prvem desetletju ustvarili ugled dobrega domačina, ki z srčnostjo privabi ekipe iz mnogih držav.

Prihajajoči vikend se začne domače prvenstvo

Prihajajoči vikend se bo začelo 28. prvenstvo Slovenije, ki bo štelo kot državno prvenstvo. Tudi letošnja sezona bo ponudila tekme selekcij U10, U13, članic in članov. Žal se je za prvenstvo U16 prijavila zgolj ekipa Moravskih Toplic. Prve tekme bodo odigrane v nedeljo v Predanovcih, kjer se bosta najprej ob 16.00 uri pomerili ekipi selekcij U10 domačega Triglava in Moravskih Toplic, zatem pa bo sledila še tekma članov istih ekip z začetkom ob 17.99 uri. Razveseljivo je, da se v tekmovalni ritem spet vračajo naraščajniki Triglava. Omenjeni klub namreč zadnji dve sezoni ni imel prijavljenih igralcev nižjih selekcij.

V Moravskih Toplicah končali drugi kamp

V Moravskih Toplicah so minuli teden imeli še drugo izvedbo hokejskega kampa za otroke stare od 7 do 15 let. Razveseljivo je, da se je tudi tokrat v  kampu zvrstilo kar 24 otrok, kar govori v prid dejstvu, da se je kamp dobro prijel. Tudi tokrat so gostili otroke iz Lenarta, ki so se dobro vključili v hokejske aktivnosti. Žal pa ni bilo napovedanega obiska judoista Adrijana Gomboca, ki je sicer prej napovedal svoj obisk, v času kampa pa je bil na pripravah na Rogli. V kampu so tudi tokrat sledili tradiciji in ob koncu pripravili manjšo slovesnost z podelitvijo diplom, prigrizki in ”vojno” z vodnimi baloni. Kamp se je tokrat končal v petek, saj so se udeleženci v soboto udeležili hokejskega turnirja v Lipovcih.

 

Foto: Kamp v Moravskih Toplicah. Otroci so vadili po skupinah glede na znanje hokeja.