Ob desetletnici še en odličen ”Sašo Fajs”

Za minuli tridnevni hokejski festival v Predanovcih lahko brez pretiravanja ugotovimo, da je tako kot se za prvo desetletje spodobi – bil odličen. Kot, da je organizatorje hotelo nagraditi še vreme, saj  je vse tri dni bilo prijetno toplo, posledično pa so bili tudi pogoji za igranje odlični. In v takih pogojih so svoje dodali še mladi športniki, ki so  z srčnimi boji poskrbeli za prijetne hokejske  trenutke.

In kdo so bili letos tisti, ki so pobirali smetano? V selekciji U10 so bili zmagovalci naraščajniki Spartaka iz Subotice, pred ekipami Lipovcev, Moravskih Toplic in Triglava. Med 13-letniki  so slavili igralci slovaške Rače. Lipovci so bili četrti in Moravske Toplice pete. V kategoriji 16-letnikov so slavili igralci avstrijske ekipe Lieferig Salzburg, ekipa Moravskih Toplic pa je bila tretja. Zmaga med 19-letniki je šla v Srbijo, ekipi Spartaka, na drugem mestu pa so bili domačini. Tudi letos so ob koncih tekmovalnih dni svoje znanje pokazali veterani. Tokrat so krono najboljših pobrali igralci Lipovcev, tretji je bil domači Triglav, četrta Murska Sobota in pete Moravske Toplice.

Ker je letos šlo za okrogli jubilej so organizatorji podelili vsem prisotnim zlate medalje, Zlato plaketo sta dobili ekipi Spartaka iz Subitice in domači Triglav, ki sta tekmovala na vseh desetih festivalih. Zgolj enkrat pa sta manjkali ekipi Old Boysov in Moravskih Toplic. Organizatorji so izbrskali, da sta na vseh festivalih sodelovala od gostujočih ekip le Adriano Kiš in Denis Katančič, oba iz Subotice, medtem ko so od domačih fantov bili ves čas prisotni Gašper Frumen, Alan Nemec, Mitja Dšuban, Nejc Potokar in Žan Zrinski. In  če ob koncu strnemo misli lahko z zagotovostjo trdimo, da je v vseh desetih letih festival dal mladim obilo lepih trenutkov. In prav je tako, saj gre za memorial Saša Fajsa, ki si je to z svojo hokejsko dejavnostjo vsekakor zaslužil.