Tokrat začetek prej kot v minulih letih

Potem, ko se začenja sezona avgustovskih pripravljalnih turnirjev, se na Zvezi za hokej na travi Slovenije ukvarjajo tudi z pripravo na novo sezono. Le-ta se bo letos začela prej kot v minulih letih, ko se je prvo kolo začelo na prvo nedeljo po mladinskem festivalu ”Sašo Fajs”, to pa je bilo praviloma sredi septembra. Še več. Lani se je sezona zaradi pričakovanj, da bo spet stekla Hrvaško-slovenska  liga, ki pa je potem ni bilo, začela povsem na koncu septembra, tako da so nekatera jesenska srečanja morala biti odigrana spomladi.

Letos so na Tekmovalni komisiji pri ZHNTS prisiljeni z prejšnjim začetkom, saj se je ekipa Moravskih Toplic vključila v avstrijsko ligo. In če hočejo klubi igrati po sistemu, da se en vikend igra ena tekma, bi namreč obstajala nevarnost za  premalo prostih terminov. Ob tem omenimo dejstvo, da večina avstrijskih klubov že zelo hitro v oktobru začne igrati v dvoranah, na prostem pa le še zaključujejo sezono igranja na travi. Ekipa Moravskih Toplic bo letos premierno začela z nastopom v avstrijski ligi 9. septembra, pa čeprav bo ta vikend v Predanovcih mladinski hokejski festival na katerem bo tudi nekaj mlajših igralcev. Sodelovanje v avstrijski ligi ne dopušča prestavljanja tekem, tega pa si ne želijo niti v Moravskih Toplicah. Vse to pomeni, da se bo letošnje domače prvenstvo začelo že prvi septemberski konec tedna, ko se bosta pomerili ekipi Triglava Predanovci in Moravske Toplice.

Igranje Moravskih Toplic pa ni edino nastopanje v tujem prvenstvo. Tudi Hokejski klub Lipovci je svoje nadobudneže prijavil v hrvaško ligo, kjer imajo za tekme osnovno šolcev vpeljan turnirski sistem tekmovanja. Sicer vodstvo HK Lipovci o tej nameri še ni obvestilo ZHNTS a je malo možnosti, da do vključitve v hrvaško ligo nebi prišlo.

Da se sezona hokeja bliža z vso hitrostjo potrjuje dejstvo, da se bo naslednji teden začela tudi druga izvedba hokejskega kampa v Moravskih Toplicah na katero spet vabijo mlade iz regije, ponovno pa pričakujejo tudi novince iz Lenarta.

J.Č.

Foto: kadet Nikola Prelič iz HK Moravske Toplice (perspektivni športnik občine Moravske Toplice za leto 2017) je eden od obetavnih mladih hokejistov od katerih se v prihodnosti veliko pričakuje.