V Lipovcih zadovoljni z minulo sezono

V minulih dneh smo več krat omenili, da je pravkar končana sezona hokeja na travi bila precej napeta, z obilico hokejskih dogajanj in različnimi zadovoljstvi v klubih. Med tistimi, ki so zadovoljni na ”celi fronti” so hokejisti Lipovcev. In če se z tem strinja prvi mož kluba, predsednik in še vedno aktiven igralec Franc Maučec potem temu res ni kaj za oporekati.

– Gospod Maučec, sezona hokeja je končana. A že kaj diši po dopustu?

F. Maučec: Letos žal ne bo dopusta. Službenih aktivnosti je toliko, da ne bom dopustoval.

– Sezona 2017/18 je končana. Kako bi jo ocenili z očmi predsednika?

F. Maučec: Za nami je zelo uspešna sezona. Rezultati so povsem zadovoljivi, organizacijsko smo vse opravili po željah, imeli smo volilno leto  v katerem so mi zaupali tretji mandat in za povrh imam v Upravnem odboru kluba odlično ekipo.

– Odigrali ste odlični klubski evropski turnir kategorije Challenge 2. Ste mnenja, da če bi se vam v finalu nasproti postavila katera druga ekipa in ne moštvo Zeline, da bi v tem primeru lahko napredovali  v C1?

F. Maučec: Ni nas vrglo iz tira, da nismo napredovali. Pravzaprav je realnost taka, da je dobro da smo ostali v C2. Skupina višje je v tem trenutku enostavno za nas premočna.

– Kako komentirate dejstvo, da je pri naših južnih sosedih Hrvatih naslov šel prvič v roke Trešnjevke, Mladost pa se sploh ni uvrstila v Evropo?

F. Maučec: To je tudi za nas presenečenje. Po drugi strani pa me veseli, saj je v lanskem letu Trešnjevka  bila v skupini z nami,  mi pa smo jo premagovali, kar govori o tem, da tudi mi igramo dober hokej.

– V minuli sezoni ste imeli igralca iz Bolgarije. Se je investicija izplačala in ali ga bomo videvali v Lipovcih tudi prihodnjo sezono.

F. Maučec: To je bila dobra poteza. Razen da je dober igralec, smo dobili še dobrega trenerja za otroke, ki so v zadnjih mesecih zelo napredovali. Član našega kluba bo tudi v prihajajoči sezoni in od septembra do konca maja bo spet v Lipovcih.

– V zadnjem obdobju se je spet revitalizirala reprezentanca. Je to za delo v klubu dodatna obremenitev?

F. Maučec: Sploh ne. Reprezentanca je krona vsega in to bi morali vsi čutiti. Problem so zgolj dopusti, saj so vsi igralci zaposleni, reprezentančni turnirji pa praviloma trajajo precej dolgo.

– v času ”zlate generacije” lipovskih fantov, ko ste igrali celo evropsko B grupo se je pojavilo obdobje, ko se z mladimi ni delalo ravno vzorno. Izostala je cela generacija. Sedaj je tega konec in na igrišču kar mrgoli mladeži. Kako jih privabljate?

F. Maučec: Predvsem je dobro, da imamo dobrega mladinskega trenerja. Razen tega se udeležujemo turnirjev, smo tudi organizatorji tekem evropskega pokala in vse to privablja mlade. Po novem bomo tudi v O.Š. Beltinci imeli hokejski krožek. Imamo pa še eno veliko prednost: vse se dogaja znotraj vasi in otroci enostavno lahko pridejo na igrišče sami z kolesom.

– Letos menda želite sestaviti žensko ekipo, ki bo igrala v nižji selekciji. Mar to pomeni da je prihodnost lipovskega hokeja tudi v ženskem igranju kateremu doslej niste dajali kaj dosti pozornosti?

F. Maučec: Vsekakor je prihodnost kluba tudi z ženskim hokejem. Razen nogometa v občini ni drugega ženskega kolektiva. Hokej pa daje možnosti za igranje tudi deklicam.

– Izgradnja igrišča na vodni podlagi se je pokazalo kot odlična investicija. Rabijo ga tudi članice in reprezentanca?

F. Maučec: To igrišče nam je zelo dvignilo nivo hokeja. Že otroci igrajo drugače, saj jim daje možnost izvajanja raznih trikov. To je bila res prava investicija.

– Kdaj boste v klubu začeli z treningi?

F. Maučec: Hokejisti spomladi končujemo med zadnjimi, kar pomeni, da v jeseni začnemo bolj pozno. Nam se treningi začnejo v prvi polovici avgusta.

– Konec avgusta imate spet turnir za otroke. Mar to pomeni, da želite prevzeti primat tudi pri delu z otroci?

F. Maučec: Turnir, ki je zadnji vikend v avgustu želimo imeti tradicionalno. Delu z otroki dajemo veliko pozornosti in mi bomo naš hokejski naraščaj še dan pred turnirjem peljali na izlet. Pričakujemo pa močno udeležbo in dobre tekme.

In ni razloga, da jim nebi verjeli. V Lipovcih so se namreč že dosti krat pokazali kot odlični organizatorji in gostitelji.

J.Č.