Kvalitetno, borbeno in izenačeno

Drugi tekmovalni dan evropskega pokala v dvoranskem hokeju je potrdil napovedi, da bo letošnji turnir zelo izenačen. In v tej družbi pomembno vlogo igrajo tudi naše prvakinje, ekipa Moravskih Toplic.

Dopoldansko srečanje naših prvakinj je bil dvoboj z Bolgarskimi prvakinjami, ekipo Akademik, za katero so naša dekleta imela neporavnane račune z lanskega turnirja v Lizboni, ko so uvodno srečanje izgubile z 3:0. In tudi tokrat se je srečanje začelo obupno, saj so Bolgarke že v 10. minuti vodile z navidezno neulovljivo prednostjo treh golov. Pa so se naša dekleta pobrala in do odmora z dvema zadetkoma Dervaričeve prišle na gol zaostanka. V drugem delu so sicer imele ves ćas pobudo, imele nekaj priložnosti iz katerih se ne greši, pa kljub temu niso spravile žogice za hrbet bolgarske vratarke Ivanove in tako srečanje  – kljub zelo dobremu vtisu, končale z minimalnim porazom, ki jih je spravil v položaj, da se bodo morale boriti za uvrstitev na mesta od 5 do 8.
Moravske Toplice : Akademik Sofija (Bul) 2:3 (2:3)

Strelka za Moravske Toplice: Petra Dervarič 2.

Prvo srečanje za končne uvrstitve je bil dvoboj z Portugalsko ekipo Lisbon Casual, z katero so se naša dekleta pomerila že lani na njihovem parketu. Letošnji dvoboj se je končal povsem enako kot lanski in sicer z rezultatom 3 : 3,  z razliko, da so tokrat tempo srečanju na začetku diktirala naša dekleta (in vodila z 2:0), zaključek pa je pripadel gostjam. In tako  se je zdelo, da je delitev točk še najbolj pravičen rezultat.
Lisbon Casual (Por) : Moravske Toplice 3:3 (1:2)

Strelke za Moravske Toplice: Laura Schmidlechner, Petra Dervarič in Julia Nachtshein.

Tretji tekmovalni dan  bodo naša dekleta imela zgolj eno srečanje in to z predstavnicami Welsa, ekipo Whitchurch Saints. Zaključek turnirja na Osnovni šoli 3, v Murski soboti bo ob 16.30 uri.
J. Črnko