S 5. mestom dosežen cilj

 

Zadnji dan evropske turnirja v dvoranskem hokeju so slovenke imele za nasprotnice velške prvakinje Whitchurch Sain. Valižankam, ki imajo dolgo igralsko tradicijo – hokej na travi prihaja iz Velike Britanije in ne iz Indije kot misli večina ljudi – so se v minulih dneh pokazale kot trd in neprijeten nasprotnik. Toda, Slovenke so se tudi tokrat podale v dvoboj brez strahospoštovanja in nadzirale igro v večini prvega dela igre. Premoč so kronale z zadetkom Julie Nachtsheim iz kratkega kota, do odmora pa so nasprotnice prav tako iz kratkega kota prednost izničile. Drugi del srečanja je minil v znamenju izenačenega srečanja nekaj več od igre pa so imele naše igralke, ki pa premoči žal niso znale izkoristiti. Zato pa so v eni od redkih napak obrambne vrste navidezno nenevarno akcijo v zadetek spremenile valižanke in se na koncu veselile zmage.

Naše igralke so ob koncu turnirja imele 8 točk tako kot ostale tri ekipe spodnjega dela tabele. A so zaradi najboljše gol razlike dosegle končno 5. mesto. Sistem točkovanja je namreč pri dvoranskem hokeju nekoliko drugačen. Zmaga prinaša 5 točk, remi dve in poraz za dva gola ali manj eno točko.

V višji kakovostni razred napredujeta ekipi italijanske Pise in švedski Partille, pa čeprav je na vrhu tabele turška ekipa Bolu Belediyesi Spor Kulübü, ki pa zaradi kazni Evropske hokejske federacije ni imela možnosti napredovanja.

V vrstah Hokejskega kluba Moravske Toplice so z turnirjem zelo zadovoljni, za povrh pa so dobili zelo dobro oceno tudi za organizacijo turnirja.

Moravske Toplice : Whitchurch Saint (Wal) 1 : 2 (1:1)
Strelka za Moravske Toplice: Julia Nachtsheim.
J. Črnko