Za uvod poraz in zmaga…

Včeraj se je v Murski Soboti začelo Evropsko klubsko žensko prvenstvo v dvoranskem hokeju, za članice, skupine Challenge I. Na njem sodeluje 8 klubskih ekip vključno z domačo ekipo iz HK Moravske Toplice, ki je tudi organizator navedenega tekmovanja

Prvi tekmovalni dan so slovenske dvoranske prvakinje, ekipa  Moravskih Toplic v uvodnem srečanju bile poražene od švedskih prvakinj ekipe Partille, v večerni tekmi pa so bile boljše od prvakinj Slovaške, ekipe Rača.
Pravzaprav so si naše igralke uvodno tekmo pokvarile same saj so šle v dvoboj preveč spoštljivo do nasprotnic a kljub temu prvi polčas odigrale dokaj solidno. Problemi pa so se začeli pri rezultatu 4:2 za Švedinje, ko so naše igralke imele kazenski strel za priključitev pa ga niso izkoristile. Začele so se vrstiti napake, Švedinje, ki so lansko prvenstvo igrale v ene kakovostnem razredu višje pa so kaznovale vsako napako.
Po tekmi se je postavljalo vprašanje kako bo poraz vplival na naša dekleta. A so se resetirala in v novi dvoboj šle z veliko želje po uspehu. Rahla premoč je rezultirala vodstvo katerega pa so Slovakinje do odmora izničile. V drugem polčasu so naša dekleta še enkrat povedla in ko je nekaj minut pred koncem slovaški trener vratarko zamenjal za igralko so igralke Moravskih Toplic v protinapadu zadela za končnih 3:1.

1. tekma

Partille SC (ŠVE) : HK Moravske Toplice      9 : 2  (4:2)

Strelki za HK Moravske Toplice: Nachtscheim Julija in Škrilec Danaja.

2. tekma

HK Moravske Toplice :  KPH Rača (SVK)    3 : 2  (1:1)

Strelke za HK Moravske Toplice: Schmidlechner Laura, Nachtscheim Julija in Škrilec Danaja.

 

V sobotnem sporedu so nasprotnice naših Bulgarke, večerne nasprotnice pa bodo znane po opoldanski tekmi.