Evropsko prvenstvo moških reprezentanc v dvoranskem hokeju, skupina III – Ciper 2018

Hokejski reprezentanti so se zadovoljni vrnili iz Evropskega prvenstva v dvoranskem hokeju, ki je potekal  od 12. do 14. januarja v Nikoziji, na Cipru.

1. dan

Slovenska članska reprezentanca, je tekmah evropskega pokala v ciprski Nikoziji prvi tekmovalni dan v uvodnem srečanju turnirja osvojila veliko točko v srečanju z Welsom. Čeprav  je reprezentanca odpotovala na jug Evrope brez številnih igralcev, ki bi si zaslužili mesto v njej, so fantje z fanatično borbenostjo nadomestili boljše tehnično znanje nasprotnikov in imeli zmago v žepu vse do dveh minut pred koncem, ko je sodnik dosodil sumljivi kazenski strel v prid Valižanov.
V drugem – večernem srečanju je bila  Slovenija poražena od reprezentance Slovaške. Večina zadetkov je slovenska reprezentanca dobila v izdihljajih tekme, ko so fantom povsem pošle moči. Sicer se pa Slovaška šteje ob Belorusiji za glavnega kandidata za napredovanje v višji kakovostni razred.
Wels : Slovenija 2:2 (1:2)

Strelca za Slovenijo Sašo Dervarič in Franc Maučec

Slovenija : Slovaška 0:6 (0:2)

2.dan

Drugi tekmovalni dan evropskega turnirja v dvoranski izvedbi hokeja na travi so naši reprezentanti na Cipru dosegli polovičen uspeh. Potem, ko so zjutraj bili po pričakovanju visoko poraženi od Belorusov, ki so prvi favorit turnirja, so v večerni tekmi visoko premagali reprezentanco Grčije in že  dosegli zastavljen cilj. Pravzaprav je poraz z Belorusi še povsem znosen, saj ta reprezentanca ”lomasti” po skupini in redkim je prizanešeno z manj kot 10 goli razlike. Povejmo, da so Belorusi pretežno stalni člani evropskega drugega hokejskega razreda, v minulih letih pa so se celo potegovali za A skupino. V srečanju z Grki smo bili skozi celotno srečanje dominantni na igrišču, edini zadetek pa so nasprotniki dosegli v zadnji minuti srečanja.

Belorusija : Slovenija 12:1 (5:0)
Strelec za Slovenijo Dejan Kučan.

Slovenija : Grčija 6:1 (4:0)
Strelci za Slovenijo Sašo Dervarič 2, Filip Bencik 2, Luka Vegič in Blaž Toplak.

3.dan

 Tretji – zadnji dan, evropskega turnirja v dvoranskem hokeju na travi so naši reprezentanti najprej visoko izgubili z Škotsko,nakar so v popoldanskem terminu v zadnjem srečanju premagali domačine, Ciprčane z zadetkom kapetana reprezentance Franca Maučeca, ki je zadel v zadnji minuti prvega polčasa iz kratkega kota.

Tako so Slovenci opravili prvenstvo z dvema zmagama, remijem in tremi porazi. Našteto je pravzaprav več od pričakovanega, saj je doma ostalo kar nekaj fantov, ki si zaslužijo  mesto med najboljšimi. Pa so ostali doma, predvsem zaradi službenih obveznosti in klubskih tekmovanj, za katere bodo spet porabili precej dopusta. Slovenski hokej na travi namreč deluje povsem na amaterski ravni, čeprav so treningi tudi v tem športu pogosti in naporni.

Škotska : Slovenija 12:0 (5:0)

Slovenija : Ciper 1:0 (1:0)
Strelec za Slovenijo: Franc Maučec