Evropsko prvenstvo ženskih reprezentanc v dvoranskem hokeju – Apače 2018

Turkinje s polnim izplenom na evropskem prvenstvu ženskih reprezentanc v dvoranskem hokeju, ki je potekalo od 19. do 21. januarja 2018 v Apačah.
1. dan
Prvi tekmovalni dan evropskega ženskega reprezentančnega turnirja v dvoranskem hokeju so Slovenke imele najprej za nasprotnice Slovakinje in izgubile z 4:2. Srečanje dveh enakovrednih nasprotnic je bilo dinamično in kvalitetno, bolje pa so ga začele gostje ki so povedle z 2:0, nakar so jih Slovenke ujele, a so bili odločilni trenutki sredi drugega polčasa ko je sodnica poslala na hladno dve naši igralki,  nasprotnice pa so izkoristile z dvema zadetkoma.

Drugo srečanje je bilo v večernem programu, nasprotnice naših pa so bile Turkinje, ki so tudi izrazite favoritinje za napredovanje. Tokrat so usodne bile prve minute srečanja v katerih so Slovenke dobile štiri zadetke, v nadaljevanju pa je bilo srečanje bistveno bolj izenačeno, a je pri naših šepalo v napadu, saj so dekleta zgolj enkrat premagala nasprotnikovo vratarko.

Slovenija : Slovaška 2:4 (0:2)

Strelki z Slovenijo: Julia Nachsein in Melanie Smodiš

Turčija : slovenija 10:1 (6:0)

Strelka za Slovenijo Alja Mesarič

2. dan
Drugi tekmovalni dan je v športni dvorani Osnovne šole Apače postregel z zelo dopadljivim hokejem. V dopoldanskem terminu je Slovenija najprej odigrala povratno srečanje z Slovaško in z zelo kvalitetno  igro izvlekla neodločen rezultat. Šlo je za dvoboj dveh zelo izenačenih reprezentanc v katerem je vedno imela rezultatsko prednost naša reprezentanca, Slovakinje pa so jih tri krat ujele. Najlepša poteza tekme je vsekakor bil zadetek Tjaše Vrečič, ki je z roba strelnega polkroga z backend udarcem lobala slovaško vratarko.
Drugo srečanje v popoldanskem terminu je naša reprezentanca odigrala z Turčijo, ki je bila izrazit favorit na turnirju, saj ta država v zadnjih letih vlaga ogromno denarja v hokej na travi, vsak uspeh klubov in reprezentance pa bogato nagrajuje. A to naših deklet ni zmedlo in so zelo dostojno branile ponos države in v tem bile zelo uspešne. Škoda je le, da številnih priložnosti niso kronale z več zadetki. Prav Turkinje so  zmagovalke turnirja, saj so v finalu premagala Slovakinje z 8:2.
Slovenija se je še enkrat več pokazala kot dober organizator tekem evropskega turnirja in požela simpatije pri EHF. Zahvala pa gre tudi Osnovn šoli Apače, ki se je pokazala kot dober domačin.
Slovaška : Slovenija 3:3 (2:2)
Strelke za Slovenijo: Julia Nachschein, Petra Dervarič in Tjaša Vrečič.
Turčija : Slovenija 6:1 (3:1)
Strelka ta Slovenijo:  Julia Nachschein.