Triglavu sladka, a pirova zmaga nad Lipovci, v Moravskih Toplicah računajo na čudež

U19

Triglav Predanovci – Lipovci 3:7 (1:5)

Strelca za Triglav: Alan Nemec (2), Nejc Potokar

Strelci za Lipovce: Luka Vegič (2), Blaž Toplak, Aleš Dravec (3), Alen Maučec

 

Člani (DP)

Triglav Predanovci – Lipovci 5:3 (2:1)

Strelci za Triglav: Nejc Potokar (2), Alan Nemec, Peter Marin, Tadej Mikola

Strelci za Lipovce: Aleš Pavlinjek, Robert Mesarič, Boštjan Stanko

 

Člani (Regionalna liga)
Moravske Toplice – Mladost II  3:0 b.b.

Članice (Regionalna liga)

Moravske Toplice – Trešnjevka 9:0 (5:0)

Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič (5), Danaja Škrilec (2), Tjaša Vrečič, Lucija Kadiš


Pa naj kdo pove, da prvenstva v malih športnih zvezah ne morejo biti zanimiva! Če kdaj, potem letos to po dolgem času zagotovo velja za domače prvenstvo v hokeju na travi. Potem, ko je že vse kazalo, da je prvenstvo odločeno in da lahko v Lipovcih dajejo hladit nov šampanjec, so se stvari hudo zakomplicirale. Najprej z zmago Moravskih Toplic nad Triglavom zdaj pa še z zmago Triglava nad hokejisti iz Lipovec. A pojdimo po vrsti.
Za uvod v hokejski vikend so v sobotnem popoldnevu o najboljšem v državi odločali igralci selekcije U19 iz vrst Triglava Predanovci in Lipovec. Triglavu bi zadoščal neodločen rezultat, Lipovci pa so potrebovali zmago. A če so slednji prišli v polni zasedbi, so prvi bili povsem zdesetkani in že pogled na prijavnico ekipe je nakazoval, da so favoriti igralci Lipovec. Napovedi so se uresničile, rezultat pa v celoti odraža razmerje moči na igrišču.
V nedeljskem hokejskem dogajanju so najprej neprijetno presenečenje doživeli igralci Moravskih Toplic, ki so ostali brez tekme, saj tekmecev iz ekipe zagrebške Mladosti ni bilo. V Moravskih Toplicah kljub trem točkam nad tem niso bili navdušeni, saj so naslednje kolo prosti, zatem pa je vikend evropskih pokalov in tako bodo brez tekme kar tri tedne.
V nadaljevanju hokejskega popoldneva sta se v športnem parku v Predanovcih pomerila ekipi domačega Triglava in Lipovcev. Čeprav so domačini šli v tekmo brez možnosti velikih sprememb na tabeli so odigrali odlično, kaj odlično – vrhunsko tekmo. Srečanje je bilo pravo nasprotje tekem minulih vikendov in prava škoda je, da si srečanja ni ogledalo več gledalcev. Na krilih izrednih Tadeja Mikole in Nejca Potokara je svoj maksimum dala celotna ekipa, Lipovcem pa se tokrat ni obnesel njihov znan sistem igranja z zaprto obrambo in hitrimi protinapadi. Da bi bila smola še večja so igralci Lipovec pri izidu 3:1 zgrešili kazenski strel (Dominik Mesarič) in si dodatno zatežili situacijo. Sledil je zadetek Triglava in dva zadetka Lipovec, ki so zadeli v 67. in 69. minuti. Za potrditev zmage domačih pa je v zadnjih sekundah za končnih 5:3 zadel še Tadej Mikola. Zmaga Triglava je igralce Moravskih Toplic postavila v situacijo, da drugi vikend v juniju ob zmagi za 6 golov postanejo prvaki. To je verjetno res misija nemogoče, a zavedati se moramo, da imajo v vrstah Moravskih Toplic nekaj izredno hitrih igralcev (Panker, Bencik, Malačič, Panič), v obrambi pa zelo suverenega Frasa, ki pri 33 letih doživlja pravo hokejsko pomlad. Pričakovanj torej ni malo, vsekakor pa je to dobro za hokej, saj tako izenačenega prvenstva nismo imeli že celo desetletje.
Zadnja tekma dneva je bilo srečanje članic Moravskih Toplic in Trešnjevke, ki je v zadnjem letu zelo napredovala. Igralke Moravskih Toplic, ki imajo novo kapetanko (Lara Črnko) so srečanje odigrale v skladu s pričakovanji, prijetno presenečanje pa sta spet dva zadetka mlade Neje Dragojlovič in odlična igra obetavne Eme Vöröš.

Vikend, ki prihaja bodo zaznamovale tekme Hrvaško-slovenske lige. Ob 15.00 bosta srečanji članov Trešnjevke in Lipovec, na igrišču Mladosti pa se bosta pomerili ekipi Mladosti II in Triglava Predanovci. Uro pozneje bo v Zelini pomembno srečanje za naše prvakinje, Moravske Toplice. Če zmagajo nad tamkajšnjo prvo ekipo Zeline (doma so zmagale z 2:0) bodo igralke Moravskih Toplic v regionalni ligi drugouvrščena ekipa, kar pa bi bilo več od pričakovanega. A najprej skočimo in potem povejmo hop.

 

Foto: ekipa Triglav Predanovci