Moravske Toplice boljše od Triglava, Tadej Škrilec pordečel

U13

Lipovci – Moravske Toplice 0:2 (0:1)

Strelca za M. Toplice: Luka Rantaša, Alex Elijaš

U19

Triglav Predanovci – Moravske Toplice 3:0 b.b.

Člani, Hr-slo liga

Mladost II – Lipovci  2:8 (0:3)

Strelci za Lipovce: Franc Maučec 3, Boštjan Stanko 2, Benjamin Vrbnjak, Martin Mesarič in Dominik Mesarič.

 

Hr-slo liga in DP:

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:2 (4:1)

Strelci za M.Toplice: Julien Panker, Dejan Kučan, Aleš Malačič 2 in Sašo Dervarič.

Strelca za Triglav: Tadej Horvat in Nejc Potokar.

 

Članice:Hr-slo liga:

Moravske Toplice : Zrinjevac 3:0 b.b.

 

Za nami je razburkan in zelo nenavaden hokejski vikend. Morda je bila še najbolj ‘normalna’ tekma v soboto popoldan, ko so trinajstletniki Moravskih Toplic pričakovano premagali Lipovce. Tokrat sta krivca za nekoliko nižji rezultat kar trenerja Moravskih Toplic, Kardoš in Hari, ki se že obračata na novo sezono in sta v tekmi, ki ni več odločala o ničemer, dala možnosti igralcem, ki bodo tudi naslednjo sezono v tej selekciji.
V drugi tekmi dneva so 19-letniki Moravskih Toplic predali dvoboj brez boja, saj je niso hoteli igrati igralci, ki igrajo v članski selekciji, kakor tudi ne igralke, katere so pri članicah. Razlog naj bi bil v pripravah na tekme naslednji dan.
V nedeljo je najprej bil odigran dvoboj med drugo ekipo Mladosti in Lipovci. Ekipi sta se udarili v športnem parku Mladost v Zagrebu, po pričakovanju pa je imela glavno besedo na igrišču ekipa Lipovec, v katero se je spet – po operaciji kolena – vrnil Franc Maučec, ki ima glavno besedo v obrambi, nepogrešljiv pa je tudi pri izvajanju kratkih kotov. Tokrat je svoje mojstrovine spremenil v zadetke kar trikrat.
Doma so vsa pričakovanja bila uperjena v dvoboj med Moravskimi Toplicami in Triglavom. Pričakovanja so bila velika pri obeh ekipah, saj zmagovalca čaka drugo leto možnost igranja v evropskem pokalu. Na tabeli pa je ekipa Moravskih Toplic bila za točko pred gosti. In tokrat se bolje za domačine ni moglo začeti. Do 21. minute so vodili z visokih 3:0, ob polčasu pa je bilo 4:1. Igra Triglava je bila neprepoznavna, dejstvo pa je, da je temu pripomoglo neutraliziranje najboljšega igralca Triglava, Tadeja Mikole, katerega je v svoji najboljši predstavi doslej odlično pokrival Filip Bencik. Nase je opozoril še en do letos mladinec, Aleš Malačič, ki je iz tekme v tekmo boljši in je tokrat prispeval za Moravske Toplice dva zadetka. Čeprav so igralci Triglava na koncu krivca iskali v sodnikih, bi težko prepričali prisotne na tekmi, da si za poraz niso krivi sami. In za povrh jih čez tri tedne čaka evropski pokal, kjer bodo nevtralni sodniki. Tam pa ni odpuščanja za neprimerno obnašanje, kakršno je tokrat pokazal sicer zelo izkušeni Tadej Škrilec, ki je zaradi nepravih besed predčasno zapustil igrišče. Škoda, saj je tekma potekala v precej športnem duhu in ob odličnih pogojih za igro.
Neodigrana je bila tudi tekma članic v Hrvaško-slovenski ligi med igralkami Moravskih Toplic in drugouvrščenim Zrinjevcem. Igralke slednjih zaradi notranjih razprtij v ženskem hokeju enostavno niso prišle odigrat tekme in prikrajšale gledalce za dober dvoboj.
Za prihajajoči vikend spet pričakujemo obilico dobrega hokeja. Najprej bomo v Predanovcih videli dvoboj med domačim Triglavom in Lipovci, kjer se bodo delile dvojne točke, zatem bo ob 14.00 srečanje v Moravskih Toplicah med domačini in drugo ekipo Mladosti, zatem pa še srečanje članic Moravskih Toplic in Trešnjevke. Oba zadnja dvoboja bosta za točke hrvaško-slovenske lige.