Za uvod turnirja v Lipovcih in Predanovcih

Binkoštni (v zahodni Evropi praznični) vikend je že tradicionalno termin, ko so odigrani evropski klubski turnirji v hokeju na travi. Turnirji so za vse kakovostne razrede, od tistih najvišjih, ki bodo odigrani v obliki zaključnih turnirjev najboljših štirih ekip za ženske in moške, do kategorije Trophy (drugi kakovostni razred) in vseh nivojev razreda Challenge.

Svoj delež bodo pri organizaciji imeli tudi slovenski klubi, saj je ekipa Lipovec organizator turnirja kategorije Challenge 3 (C3), Triglav Predanovci pa bo organiziral turnir Challenge 4 (C4). V Lipovcih pričakujejo udeležbo klubov iz osmih držav, ob domačinih pa bodo še klubi iz Švedske, Norveške, Grčije, Malte, Danske, Madžarske in Litve. Pestra zasedba bo tudi v Predanovcih, saj se bodo udarili klubi iz sedmih držav. Hokejisti bodo prišli iz Finske, Bolgarije, Grčije, Malte, Norveške, Ukrajine in Slovenije.

Organizacija tovrstnih turnirjev je za klube precejšen zalogaj, saj ni bistvene razlike za organizacijo tekem na najvišjem rangu in tistih iz kategorije Challenge.
Pričakovanja v naših taborih so precejšnja, ne bi pa bilo nobeno presenečenje, če bi se oba naša kluba uvrstila v višja kakovostna razreda. Ob tem povejmo, da je slovenski hokej na travi v preteklosti že doživljal v tekmah evropskih pokalov zvezdne trenutke, saj je ekipa Lipovec igrala v drugem kakovostnem razredu.

Tovrstna tekmovanja niso le nagrada za celoletno požrtvovalno delo temveč tudi dober pokazatelj o tem, kako visoko kotira slovenski hokej na travi. Vsekakor pa je tudi odlična priložnost za ogled tekem in virtuoznosti mojstrov belih žogic.