Pred nami je prvi domači derbi

Letošnje tekme prvenstva Slovenije za člane nakazujejo napeto prvenstvo, saj so jesenske tekme ponudile toliko napetosti kot že dolgo ne. V prvi polovici boja za naslov prvaka smo namreč videli zmage vseh treh tekmecev v medsebojnih dvobojih. Povejmo, da za naslov vsaka ekipa igra v vsakem delu prvenstva z nasprotno po dvakrat, ob dejstvu, da se prvo srečanje upošteva tudi za točke hrvaško-slovenske lige.

In prav zato se za prihajajoči vikend čuti že rahla napetost v taborih Lipovcev in Moravskih Toplic, ekip, ki se bosta medsebojno pomerili v nedeljo ob 16. uri v Športnem parku Terme 3000. Ta vikend pa bodo začela tudi dekleta. Naše prvakinje, ekipa Moravskih Toplic, bodo za uvod imele na drugi strani vodilno ekipo Hrvaško-slovenske lige v konkurenci članic, odlično ekipo Mladosti, ki je zdaj že kar nekaj časa pretrd oreh za naša dekleta. Da bi bila smola še večja, v ekipi Moravskih Toplic ta vikend še ne bo igrala Maja Kovač, za dalj časa kot so v klubu računali pa ne bo na igrišču Tanje Könye. Povejmo, da se Tanji vleče poškodba kolena še od lanskega decembra, ko se je poškodovala na uvodnem srečanju dvoranske Hrvaško-slovenske lige v Zagrebu. Stanje se kljub operativnemu posegu še ni saniralo in kaj lahko se zgodi, da bo Tanja v kratkem šla spet pod nož.

Smo pa v teh dneh v ekipi Moravskih Toplic videli nekaj novih obrazov. Na pripravljalni prijateljski tekmi med kadetsko ekipo Moravskih Toplic in članicami so se v ekipi varovank Aleša Zadravca pokazale perspektivne kadetinje domače ekipe in pustile zelo dober vtis, kar govori o dobrem trenerskem delu z mladimi v ekipi. Zasluga gre triu P. Dervarič,  Kardoš, Hari.

Vse to pa napoveduje zanimiv hokejski vikend, tako v ženski kot moški konkurenci in zadosten razlog za ogled katere od tekem.