Uporabljali le slepe naboje

Hrvaško-slovenska liga, člani

Concordia 1906 – Moravske Toplice 7:3 (3:2)

Strelci za M. Toplice: Peter Fras, Sašo Dervarič, Aleš Malačič

Trešnjevka – Triglav Predanovci 2:2 (0:2)

Strelca za Triglav: Alan Nemec, Tadej Mikola

Prijateljski tekmi:

Lipovci – Zrinjevac 4:3

Povratna tekma:

Lipovci – Zrinjevac 4:1

Preživeli smo še en pester hokejski vikend, v katerem sta bili v ospredju tekmi Hrvaško-slovenske lige, pa čeprav je vodilna ekipa tega regionalnega tekmovanja, moštvo Lipovcev, prijateljsko gostilo ekipo Zrinjevca, ki pripada elitni hrvaški hokejski ligi in ga dvakrat premagalo, pri čemer je pohvalna ugotovitev, da so lipovski fantje na obeh tekmah dosegli po štiri zadetke. Povejmo, da je ekipa Lipovcev bila prosta v regionalnem tekmovanju in je tako lahko dva dni gostila omenjenega hrvaškega prvoligaša.
Obe ekipi ki sta se pomerili v mednarodni ligi sta gostovali v Zagrebu. Prvo srečanje je bil dvoboj med Moravskimi Toplicami in ekipo Concordie 1906, ki je najstarejši hrvaški hokejski kolektiv. Gostitelji so imeli s slovensko ekipo neporavnane račune, saj so v jesenskem delu v Moravskih Toplicah bili poraženi s 4:1. A tudi tokrat ni kazalo kaj bolje. Slovenci so začeli silovito in imeli v prvih treh minutah obilo priložnosti, iz katerih se ne sme zgrešiti, a se rezultat ni spremenil. Zato pa je bil uspešen Sašo Dervarič minuto pozneje. Od tu naprej sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, tempo igri pa je narekovala ekipa Moravskih Toplic, ki je ob polčasu imela gol zaostanka. Žal pa so trije zadetki doseženi v prvem delu tudi edini izplen na tekmi, pa čeprav je bilo razmerje strelov na gol neverjetnih 22:10 v korist Moravskih Toplic, ki niso zadele ne v strelih na prazen gol, ne v igri ena na ena z vratarjem, niti iz povsem čistih situacij. Morda še najbolje opiše stanje na igrišču izjava enega od igralcev, ki je dejal da bi ekipa Lipovcev dosegla iz toliko priložnosti vsaj 15 zadetkov. A priložnosti ne štejejo in tega se bodo morali fantje zavedati.
Triglav je bil gost pri ekipi Trešnjevke, katera je minuli vikend gostovala v Moravskih Toplicah. Fantje iz Predanovcev so še enkrat več odigrali dober prvi polčas in slabo končnico tekme, saj so večji del srečanja vodili z 2:0, nakar so v pičli minuti dobili dva zadetka in do konca niso mogli več spremeniti rezultata. Padec v igri je zdaj že skoraj njihov zaščitni znak. Škoda, saj je bila igra Triglava v prvem polčasu zares dopadljiva, z izrazito prevlado na igrišču.

Prihajajoči podaljšani praznični vikend bodo hokejska igrišča mirovala, že naslednji vikend, ko bodo začela tudi dekleta, pa bo prvi slovenski derbi med Moravskimi Toplicami in Lipovci. Začeli pa bodo tudi hokejski naraščajniki.