Derbi ni razočaral

Hrvaško-slovenska liga, članice

Moravske Toplice – Mladost 0:6 (0:4)

 

Hrvaško-slovenska liga in državno prvenstvo, člani

Moravske Toplice – Lipovci 1:4 (1:3)

Strelec za Moravske Toplice: Aleš Malačič

Strelci za Lipovce: Martin Mesarič, Dominik Mesarič, Franc Maučec, Boštjan Stanko

Tokratno hokejsko dogajanje je bilo povsem v znamenju Moravskih Toplic, saj so najprej odigrale tekmo Hrvaško-slovenske lige članice, v nadaljevanju pa so se za iste točke obenem pa še za točke domačega prvenstva udarili člani, in sicer z nasprotniki iz Lipovcev. A ne ene ne drugi niso imeli pravega razloga za zadovoljstvo.
Članice so svoje srečanje odigrale na igrišču z vodno podlago v Lipovcih, saj je teren v Moravskih Toplicah enostavno prenevaren za dekleta. V goste je prišla vodilna ekipa omenjenega prvenstva, zasedba Mladosti, katero naša dekleta niso premagala že od zime 2012/13. Takrat je zasedba Moravskih Toplic igrala zastrašujoče dobro in v tej sezoni osvojila močan turnir v Gradcu (v finalu so premagale Mladost) in zatem še v Zelini, kjer so prav tako premagale Mladost, ki je ob polčasu vodila z 2:0. A ti časi so zgodovina, realnost pa je taka, da je Mladost v tem trenutku enostavno boljša za toliko, kolikor kaže rezultat. Pa to ne pomeni, da ni bilo priložnosti za zadetek tudi na naši strani. Ne, bile so, a jih igralke Moravskih Toplic enostavno ne vejo spremeniti v zadetek. Za povrh pa so bili tudi zadetki nasprotnic prej plod napak naših igralk kot neke izdelane priložnosti. Morda je olajševalna okoliščina za našo ekipo odsotnost poškodovanih Tanje Könye in Maje Kovač.

Vsega uro po koncu tekme članic so se v športnem parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah udarili člani domače zasedbe in Lipovcev. Tekma je imela poseben naboj, saj je v jesenskem delu vsaka ekipa slavila po enkrat. Za povrh se je srečanje odvijalo pred lepim številom gledalcev in ob dobrih vremenskih pogojih za igro. In temu so sledili tudi igralci, ki so prikazali kvalitetno srečanje. Bolje so ga začeli gostje, za katere je Martin Mesarič,najboljši igralec srečanja, zadel žogico v zraku z backhand udarcem in priigral svoji ekipi v 7. minuti rezultatsko prednost, ki je trajala do 18. minute, ko je rezultat poravnal Malačič. Za domače so sledile črne minute sredi prvega dela, ko so gostje zadeli dva zadetka v razmaku dveh minut, kar se je v nadaljevanju pokazalo kot odločujoč trenutek na srečanju. V drugem delu so v dinamični igri bili v priložnostih zdaj eni zdaj drugi, zadel pa je le še Boštjan Stanko za goste in svoji ekipi dokončno priigral nove točke v boju za prvaka in osvojitev prvega mesta v regionalni ligi. Tekmo je zaznamovalo zelo športno obnašanje obeh ekip in odlično sojenje hrvaških sodnikov Grgureva in Končiča.

Preko prihajajočih praznikov ne bo obilice hokeja, a zadosti za tiste najbolj lačne tega športa. Na praznični četrtek se bodo najprej ob 10. uri v Moravskih Toplicah pomerili 10-letniki, nadaljevanje pa bo dobilo svoj epilog v Predanovcih, kjer se bosta v popoldanskih urah najprej pomerili ekipi članic domače zasedbe in Moravskih Toplic, zvečer pa še moški vrsti istih klubov.

V soboto bo v Moravskih Toplicah ob 15. uri tekma 13-letnikov, uro zatem pa še dvoboj 19-letnikov Moravskih Toplic in Triglava.

Foto: HK Lipovci fan club