Ciz reševal Moravske Toplice, odličen hokej v Lipovcih

Moravske Toplice – Trešnjevka 1:1 (0:0)

Strelec za M. Toplice: Aleš Malačič

Lipovci – Concordia 1906  7:6 (4:2)
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko (3), Luka Vegič, Martin Mesarič, Dominik Mesarič, Boštjan Pavlinjek

Prvi aprilski vikend je postregel z začetkom spomladanskega dela Hrvaško-slovenske lige, ki pa je v pomladanskem delu nekoliko okrnjen, saj je izstoplila druga ekipa Zeline, ki bi morala gostovati pri Triglavu iz Predanovcev. A to zagotovo ne bo spremenilo dejstva, da bo prvenstvo zanimivo in izenačeno.

Uvodno srečanje je bil dvoboj med Moravskimi Toplicami in Trešnjevko, ki je lani bila v medsebojnem srečanju boljša od tokratnih gostiteljev z 2:1. Srečanje je bilo vse prej kot dobro. Morda bi se dalo dvoboj pohvaliti v prvih 15. minutah, zatem pa smo gledali igro, ki je ponujala vse razen hokeja. Predvsem je bilo obilo govorjenja, komuniciranja sodniških odločitev in napak v igri. Sodnika pa tega nista kaznovala in tako smo zgolj čakali na njun zadnji pisk. Rezultatsko je verjetno 1:1 pošten rezultat, a kljub temu nebi bilo nepošteno, če bi slavili gostje, ki so imeli več lepših priložnosti, katere pa je nevtraliziral tokrat odlični vratar Moravskih Toplic Danilo Ciz. Razen njega moramo pri domačinih pohvaliti še zelo dobrega igralca sredine Matica Paniča, ki se je edini posvetil zgolj igri  in bil prvi mož pri domačih.

Pravo nasprotje je bilo srečanje v Lipovcih, kjer sta se pomerila najstarejša kluba posameznih držav. Tekma je ob dobrem hokeju ponudila še obilico razburljivosti, saj so domačini po 1:1  v 8. minuti skočili do prednosti 4:1, katero pa so Hrvati do 43. minute izničili na 4:4. Od tu so naši prvaki spet pobegnili na 7:4, dve minuti pred koncem tekme pa so igralci Concordie spet prišli na 7:6. Od tu naprej je za domačine delal čas, saj ga je za izenačenje ali kaj več bilo enostavno premalo. A kot rečeno smo spremljali zelo dopadljiv hokej z obilico hitrih akcij in številnimi globokimi žogami pred vratarja – na obeh straneh. Skratka odličen uvod v hokejsko dogajanje v Lipovcih, kateremu pa sta svojo težo dodala tudi zelo suverena sodnika Fras in Puhan.
Prihajajoči vikend bo Triglav gostoval pri Trešnjevki, Moravske Toplice pri Concordiji 1906, medtem ko bo ekipa Lipovcev prosta.
Foto: HK Lipovci fan club