Zelina ponudila več od pričakovanega

Slovaška : Slovenija 2:0 (0:0)
Slovenija : ZDA U21 0:3 (0:1)

Turnir v hrvaški Zelini je zagotovo najmočnejši dvoranski turnir, kar so jih kdaj igrale slovenske igralke dvoranskega hokeja. Turnir je imel odlično tekmovalno zasedbo, potekal je pod okriljem svetovne hokejske federacije (FIH), kar pomeni, da so se tekme tudi točkovale za svetovno hokejsko lestvico, za povrh pa sta se turnirja udeležili ameriška članska reprezentanca in reprezentanca U21. Zato ni čudno da so se naša dekleta za gostovanje na Hrvaškem zelo intenzivno pripravljale že vse od začetka novembra.
V današnjem dopoldanskem srečanju so se Slovenke pomerile z Slovakinjami, ki igrajo v močni češki ligi in jih vodita strokovnjaka iz Nizozemske. Šlo je za dvoboj dveh zelo izenačenih reprezentanc v katerem so Slovakinje enostavno imele več sreče. Čeprav so Slovenke imele več strelov na gol in večjo posest žoge je zmanjkala pika na i – zadetek. Škoda, saj bi po odličnih predhodnih predstavah bila to še ena češnja na smetani.
V zadnji tekmi tridnevnega turnirja so se Slovenke pomerile z favorizirano ekipo ZDA U21. Če bi kdo našim dekletom pred tekmo ponudil le tri zadetke v njihovi mreži bi zagotovo vse sprejele. A ne le da so bila naša dekleta odlična v obrambi; v protinapadih so nekaj krat močno ogrozile ameriško vratarko in pustile tudi na tem srečanju odličen vtis. Povejmo, da je slovenska klop zelo kratka, za povrh pa je doma ostala Mihaela Hegeduš (poškodba prsta) na tekmi z Madžarkami pa se je poškodovala Alja Mesarič.
Zmagovalke turnirja so seveda Američanke, naše četrte, Hrvati pa so še enkrat več organizirali odličen turnir.

Foto: Naše hokejistke v družbi Američank. (foto:J.Č.)