Američanke premočne za Slovenke

Hrvaška u21 – Slovenija 4 : 4 (2 : 2)
Strelke za Slovenijo: Andreja Rituper 2, Petra Dervarič in Danaja Škrilec.

Slovenija – ZDA 0 : 13 (0 : 6)

Drugi tekmovalni dan turnirja “Croatia open 2019” v dvoranskem hokeju za ženske je v dopoldanskem programu ponudil še eno dobro predstavo Slovenk. Naše reprezentantke so se pomerile z domačo reprezentanco u21 in v zelo izenačenem in kvalitetnem srečanju izvlekle točko. Hrvatice so namreč pet minuti pred koncem vodile za dva zadetka, nepopustljivost in borbenost Slovenk pa je pripeljala do zasluženega izenačenja osem sekund pred koncem.
V popoldanskem terminu so bile nasprotnice naših Američanke. V srečanju z reprezentanco, ki je favorit turnirja so se naša dekleta podala s precejšnjo mero borbenosti in do sredine prvega dela zaostajale zgolj za dva zadetka. Sledila je črna luknja, ki je rezultirala z še štirimi zadetki v naši mreži. Drugi del je bil podoben prvemu, Slovenke pa so svojo priložnost iskale v protinapadih, v katerih so izsilile tri kratke kote in enkrat zadele vratnico. Za kaj več bi rabile tudi močnejšo klop. A dejstvo je, da so Slovenke igrale proti eni najmočnejših reprezentanc na svetu in zato je rezultat povsem sprejemljiv.
V nedeljskem programu se bodo Slovenke v dopoldanskem terminu pomerile s Slovakinjami, na zadnji tekmi turnirja pa bodo nasprotnice Slovakinje igralke ZDA u21. O rezultatih bomo poročali.