EHF inštitut – sofinanciran s strani Evropske Unije – program Erasmus+

Namen projekta EHF inštitut je oblikovati prvovrstno izobraževanje, ki bo podpiralo nacionalno rast. Ustvariti okvir izobraževanja, ki naslavlja podporo na nacionalnem, regionalnem in evropskem nivoju. Projektni partnerji  v projektu EHF inštitut so se v preteklem mesecu srečali in oblikovali temelj strategije za oblikovanje orodij in virov, ki nudijo transparentnost in dostopnost pri učenju za osebe na vseh ravneh športa.

 

Partnerji EHF inštituta so:

·        EUROPEAN HOCKEY FEDERATION (Project Coordinator) – Evropska hokejska zveza

·        ASSOCIATION ROYALE BELGE DE HOCKEY – Belgijska hokejska zveza

·        FÉDÉRATION FRANÇAISE DE HOCKEY – Francoska hokejska zveza

·        COPENHAGEN UNIVERSITY – Univerza v Copenhagnu

·        STICHTING ORANGE SPORTS FORUM

·        ROYAL DUTCH HOCKEY FEDERATION – Kraljeva nizozemska hokejska zveza

·        DEUTSCHE HOCKEY BUND – Nemška hokejska zveza

·        HOCKEY MAGIC

·        SLOVENIAN HOCKEY FEDERATION – Zveza za hokej na travi Slovenije

·        SWISS HOCKEY FEDERATION – Švicarska hokejska zveza

 

Projekt bo gradil na povečanju dobrih praks, struktor z razvojem inštituta s štirimi stebri, ki bodo facilitirali trajnostno, kakovostno nacionalno rast pri številnih nacionalnih zvezah v Evropi. Prvi transnacionalni sestanek je bil izveden preko spleta in je trajal dva dni. Vsak partner je predstavil intelektualne izzive glede na te štiri stebre. To je vključevalo delovne izide v okvirjih upravljanja, dobrobiti športnikov in dualnih karier z dodatkom treniranja ter okvirjev delovanja na nacionalnem nivoju. Vse je bilo podprtno s strateško analizo potreb vsakega od teh elementov.

Konzorcij že pripravlja enodnevni virtualni sestanek to poletje.

Tom Pedersen-Smith, vodja razvoja na Evropski hokejski zvezi: ” Bilo je super pridobiti partnerje na enem mestu in začeti s temelji projekta ter vzpostaviti vidnost projekta na naslednjem koraku. Veseli smo, da imamo odlične partnerje in veselim se skupnega dela v naslednjih mesecih.”