Lipovci rutinsko do novih točk

Na prenovljenem igrišču z umetno travo in vodno podlago v Lipovci je bila odigrana tekma domačega prvenstva med Lipovci in Moravskimi Toplicami. V srečanju, kjer so domačini bili v vlogi favoritov so igralci iz Lipovcev to upravičili in rutinsko prišli do nove zmage. Sicer dinamično srečanje je ponudilo številne priložnosti obeh ekip, domačini pa so kljub vsemu bili tekom celotnega srečanja boljši nasprotnik, kar potrjuje dejstvo, da so imeli na srečanju kar 12 kratkih kotov. A so ponovno bili precej neučinkoviti iz tega elementa igre, saj so zadeli zgolj enkrat. Prav kratki koti pa so v preteklosti bili močan adut ekipe Lipovci. Gostje iz Moravskih Toplic so svoj edini zadetek dosegli prav tako iz kratkega kota, ko je Dejan Küčan iz lepo izvedene podaje zadel v desni zgornji kot lipovskega vratarja.

Gostujoča ekipa je osem minut pred zaključkom srečanja ostala z igralcem manj, saj je Aleš Skalič zaradi jezikanja zagledal karton rdeče barve. Obema ekipama so taki dvoboji zelo dobrodošli, saj se pripravljata na tekme evropskega pokala. Domačini, Lipovci bodo spet gostitelji tovrstnega tekmovanja, medtem ko bodo igralci iz Moravskih Toplic sredi maja odpotovali v finsko prestolnici Helsinke.

Prihajajoči vikend bodo tekme ponovno v Lipovcih, saj se bosta pomerila ista nasprotnika, le da bi morali biti domačini igralci iz Moravskih Toplic. Vendar sta se ekipi dogovorili, da bo srečanje (z začetkom ob 16.00 uri) odigrano v Lipovcih, zaradi privajanja na igrišče z vodno podlago, kakršno je tudi v Helsinkih. Uro prej bo na istem igrišču srečanje članic (ob 15.00 uri), medtem ko bodo tekme nižjih selekcij zaradi odsotnosti več otrok preložene na drugi termin.

J.Č.