Za uvod nad pričakovanji

Lipovci : Moravske Toplice 4:2 (1:1)

Strelci za Lipovce: Robert Mesarič, Martin Mesarič, Uroš Stanko in Petar Katovski.
Strelec za M.Toplice: Aleš Malačič 2.

Za uvod v spomladanski del hokejskega prvenstva Slovenije v hokeju na travi sta se v športnem parku v Lipovcih udarila (v jeseni odpadli tekmi) oba naša letošnja evroligaša, domači Lipovci in Moravske Toplice. In kaj je ponudilo uvodno drečanje? Več od pričakovanega. Pravzaprav smo gledali dopadljivo tekmo, na kateri so povsem na začetku imeli prvo priložnost gosti iz Moravskih Toplic, medtem ko je nadaljevanje pripadalo domači ekipi, ki je tokom celotnega srečanja imela premoč na igrišču, rezultat pa povsem ustreza  razmerju moči.

A kljub temu so prvi zadeli gostje iz Moravskih Toplic. Potem ko so v prvi minuti zgrešili lepo priložnost je sledila vrsta priložnosti in strelov domačih, kar pa je gostujoči vratar Ciz serijsko neutraliziral. In potem ko je gol domačih kar visel v zraku so v protinapadu zadeli gostje. Iz obrambe Moravskih Toplic je bila podana dolga žoga pred lipovskega vratarja, kjer se je iz oči v oči z njim znašel Malačič in zadel za 0:1. Do odmora so domači izid poravnali, v nadaljevanju pa prišli do izdatne prednosti. Toda gol gostov za priključitev se je zgodil prepozno in zmaga je ostala doma. Zasluženo.

Čeprav bi se moralo prvenstvo nadaljevati prihajajoči vikend bodo hokejisti tokrat mirovali. Na igrišču v Lipovcih se vršijo popravki travne podlage in večina hokejistov bo vključena v delo na igrišču. Vse kaže le na prijatelj

sko tekmo Moravskih Toplic v Zagrebu.

J.Č.

Foto: Luka Vegič, HK Lipovci