Vsaka točka bo uspeh

Če smo pred tednom pogledali v zakulisje ženskega dvoranskega hokeja in pobarali kapetanko Laro Črnko o pričakovanjih v prihajajoči zimi bomo tokrat taisto storili za člansko vrsto, katero prav tako čaka naporna dvoranska sezona. Že res, da se naši fantje ne bodo potili v Hr-Slo ligi kot članice, a kljub temu bo hokejskega dogajanja precej in tekme se bodo zavlekle vse do konca februarja. V tem trenutku še vedno ni znano ali se bo moška članska selekcija udeležila turnirja Croatia Open v Zelini, ki bo potekal prvi vikend po Novem letu. Za omenjeni turnir, ki je predvsem zaradi udeležbe ženske reprezentance Južno afriške republike prijavljen pri svetovni organizaciji za hokej na travi FIH je bilo načrtovano gostovanje ženske reprezentance, medtem, ko moški niso imeli namena igrati v Zelini. A naši južni sosedje imajo izpad ene od reprezentanc in zato je povabljena naša reprezentanca.

 Oceno o pričakovanjih za prihajajočo zimo je podal kapetan slovenske reprezentance Franc Maučec: ”Prvi hokejski izziv je gostovanje članske reprezentance na Cipru, kjer bo sodelovalo sedem reprezentanc. To pomeni, da bomo imeli vsak dan dve tekmi. Vsaka točka na tem prvenstvu bo dosežek, največje možnosti pa imamo v srečanjih z domačini, Ciprom in z Grki. Glavnega favorita vidim v Belorusih, čeprav tudi Škoti, Slovaki in Valižani nebi bili presenečenje če bi zmagali. Turnir bo potekal od 12. do 14. januarja.  V tem trenutku je za gostovanje vse pripravljeno. Treningi potekajo  v Beltincih, edini problem pa je, da bo reprezentanca zelo nepopolna.

Tudi na klubskem nivoju, kjer bomo od 16. do 18. februarja gostovali v češki prestolnici Pragi imamo zelo težko skupino. V predtekmovanju se bomo namreč udarili z portugalsko Lousado, z ukrainsko Vinnitso in velškim Cardiffom. Skupina je res zelo zahtevna in tudi tu bo vsaka točka razlog za zadovoljstvo. Cilj nam je ostati v tem kakovostnem razredu. Želimo si da bi igrali v popolni zasedbi. V tem trenutku je ”na bolniški” Boštjan Stanko, a upamo, da bo do takrat  pripravljen. Načrtujemo tudi okrepitev z bolgarskim igralcem Katovskim in lahko povem, da je že skoraj 100%  dogovorjeno o prestopu.” je dejal 40-letni Maučec, ki je še vedno eden najboljših slovenskih obrambnih igralcev. Mi pa jim lahko zgolj obljubimo, da bomo spremljali dvoranska hokejska  dogajanja.