Finale dvoranskega prvenstva 2018 – za tiste z močnimi živci

Športna dvorana Osnovne šole 3 v Murski Soboti je tradicionalno prizorišče zaključnega turnirja v dvoranskem hokeju, ki se je končal v nedeljskih večernih urah. Številnim gledalcem, ki so dodobra popolnili tribune  zagotovo ni bili žal, saj so videli precej dobrega hokeja, v moškem finalu pa tudi infarktno končnico.

Pravzaprav so zmagovalci pričakovani, saj je v konkurenci U10 slavila ekipa Moravskih Toplic, pri selekciji U13 pa naraščajniki Lipovcev. Tudi zmaga članic Moravskih Toplic je bila pričakovana, saj se dekleta zelo intenzivno pripravljajo za tekme evropskega pokala. Precej negotovosti pa je bilo v finalni tekmi članov, kjer so igralci Lipovcev že po šestih minutah vodili z 3:0 in večina je bila mnenja, da se je finale končal še preden se je dvoboj sploh dobro razplamtel. A so igralci Triglava že v minuti po prejetem tretjem zadetku razliko zmanjšali na dva gola, do odmora pa rezultat poravnali. V drugem polčasu ni bilo zadetkov in po pravilih sta ekipi takoj začeli z izvajanjem kazenskih strelov, t.i. ”shoot out”. V tej loteriji so bili za gol golši branilci naslova, igralci Lipovcev, ki so se po zadnjem pisku tokrat zelo dobrih sodnikov Sukiča in Temlina, veselili nove zvezdice. Srečanje je bilo kvalitetno in prava reklama za dvoranski hokej in prav škoda je, da v tako izenačenem dvoboju mora ena ekipa ostati praznih rok.
Med srečanji nižjih selekcij in članskimi tekmami je bila prvič odigrana hokejska tekma veterank, ki pa bi naj v prihodnje postala tradicionalna.

Z tem pa še ni konec dvoranskih aktivnosti. Že sredi tedna odpotuje ekipa Lipovcev v Prago na tekme evropskega pokala, teden pozneje pa bomo mednarodni hokej spet gledali v Murski soboti, saj so članice Moravskih Toplic organizator evropskega turnirja z udeležbo klubov iz osmih držav. Razen tega pa morajo le-te odigrati še tekme hrvaško-slovenske lige.

 

Rezultati finalnih tekem:

U10

Moravske Toplice: Lipovci 4:1 (2:1)

Strelca za M. Toplice: Ema Vöröš 3 in Lan Gomboc

Strelka za Lipovce: Maruša Erjavec.

Najboljša vratarka: Špela Berden (Lipovci), najboljša strelca Lan Gomboc in Ema Vöröš (M. Toplice), najboljša igralka Ana Vöröš (M. Toplice)
U13
Lipovci : Moravske Toplice

Lipovci – Moravske Toplice 2:0 (1:0)

Strelca za Lipovce: Samo Vučko in Marcel Stanko

Najboljši vratar: Max Hegeduš (M. Toplice), najboljša strelca: Alen Maučec in Marcel Stanko. (oba Lipovci), najboljši igralec: Alen Maučec (Lipovci)

 

Članice

Moravske Toplice – Triglav Predanovci  11:2 (7:1)

Strelke za M. Toplice: Lara Črnko 2, Laura Schmidlechner 3, Petra Dervarič 4, Tjaša Vrečič in Melanie Smodiš.

Strelki za Triglav: Janja Klemenčič in Daniela Pavalec.

Najboljša vratarka: Sandra Dervarič. (M. Toplice), najboljša strelka: Petra Dervarič (M. Toplice),  najboljša igralka: Petra Dervarič (M. Toplice)

 

Člani

Lipovci : Triglav Predanovci  3:3 (3:3) *5:4 – po podaljških.

Strelci za Lipovce: Petar  Katovski, Franc Maučec in Dominik Mesarič.

Strelca za Triglav: Peter Marin in Nejc Potokar  2.

Strelci iz kazenskih strelov: Nejc Potokar (za Triglav) Petar Katovski in Dominik Mesarič  (za Lipovce)

Najboljši vratar: Jernej Vučko (Lipovci), najboljši strelec: Petar  Katovski (Lipovci),  najboljši igralec: Martin Mesarič (Lipovci)

 

Revialna tekma hokejskih veterank

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 2:2