Končno začenjamo tudi hokejisti

Poznovalci hokeja na travi se verjetno sprašujejo, kdaj se bodo začele hokejske aktivnosti. A stvari so se neverjetno zapletle in začetek bo pozneje kot kadarkoli doslej – v začetku drugega dela  septembra. Razlogi pa so prav neverjetni.
V lanski sezoni je bila prvič odigrana  skupna Hrvaško-slovenska liga tudi za člane. Pravzaprav brez večjih pretresov in s precejšnjim uspehom naših klubov, katere so hrvaški drugoiligaši gledali v hrbet. A bolj ko se je prvenstvo bližalo koncu, bolj je bil prisoten občutek, da hrvaški klubi niso čakali takega odpora naših. A razšli smo se s prepričanjem vseh, da bo po ključu članic Hrvaško-slovenska liga zagledala luč sveta tudi v jeseni 2017. Še več. Tudi s strani Hrvaške zveze za hokej na travi so preko leta prihajale informacije, da so trije do štirje klubi zelo zainteresirani za skupno ligo. In v tem prepričanju so jesen čakali naši klubi. A na začetku septembra v to več niso bili tako prepričani. In zadnji avgustovski dan, ko je zasedala Hrvaška hokejska zveza, so dobili informacije, da skupne lige ne bo, saj da na Hrvaškem na lepem zanjo ni interesa. To je seveda vneslo v naše klube precej nejevolje, saj so klubi dobili občutek, da so jih Hrvati namerno zavajali. Posledično so še isti dan kontaktirali avstrijsko drugo ligo, ki pa je imela pripravljen jesenski razpored že maja in se je načeloma pripravljena pogovarjati o skupni ligi na prostem šele za naslednje leto, so pa odprta vrata za morebitno skupno ligo v dvorani, kar bi naši klubi tudi z veseljem sprejeli. In tako se bo domače prvenstvo začelo samostojno s trikrožnim sistemom v drugi polovici septembra.
Zanimivo pa je, da so bile sprejete v skupno ligo članice, a tudi tu ni šlo brez zapletov. Iz regionalne lige sta namreč izstopila Zrinjevac in Trešnjevka. Vse to pa sili tudi ženski hokej k razmišljanju, da se bo v prihodnje potrebno obračati bolj na sever, kjer pa je še močnejša liga in so stvari še bolj urejene.
Ta vikend se bodo najprej pomerili igralci selekcije U10 in U13 iz Moravskih Toplic in Lipovcev, za njimi pa ob 17.30 še člani obeh ekip. Prvenstvo bo potekalo do začetka novembra, a se bodo klubi zagotovo letos precej hitro selili v dvorane, saj je že v začetku novembra v neposredni soseščini precej mikavnih dvoranskih turnirjev z dolgo tradicijo.