Zaključeno dogajanje na prostem

Zadnji hokejski vikend, ko so potekale le tekme za domače prvenstvo, je ponudil nekaj, kar v domačem prvenstvu že dolgo nismo videli. Dvoboj starih tekmecev Triglava in Lipovcev se je spremenil v troboj, saj so igralci Moravskih Toplic postali povsem konkurenčni ostalima ekipama in znašli smo se v situaciji, ko vsaka ekipa lahko premaga vsako.

Podaljšani praznični vikend bi se pravzaprav moral začeti s tekmo članic Triglava in Moravskih Toplic, pa je bila tekma preložena na spomladanski čas. Tako sta se v športnem parku v Predanovcih pomerili ekipi članov omenjenih klubov. Gostujoča ekipa je sicer prišla oslabljena, a to nebi smel biti razlog za klavrni vstop v igro. Že od prve minute so domačini bili boljši v igri in hitro povedli z 3:0. Do odmora so gostje  razliko zmanjšali in po odmoru celo prišli na gol zaostanka. A v precej živčni igri so si napake sledile in razlika v zadetkih se je le še povečevala. To je zagotovo bila ena najslabših predstav ekipe Moravskih Toplic v jesenskem delu prvenstva.

Nedeljski dvoboj v Lipovcih med domačini in Triglavom ni bil za tiste z slabimi živci. Pravzaprav se je ponovila zgodba z začetka jesenskega dela, ko so Triglavani vodili za dva gola, v izdihljajih tekme pa bili poraženi. Tudi tokrat so imeli ob polčasu dva zadetka prednosti (0:2), takšna razlika pa je bila tudi še v 64. minuti (2:4). Tu pa so se spet začele črne minute za Triglav, ko sta najprej Martin Mesarič iz kazenskega strela in nato Dominik Mesarič iz igre zadela za končnih 4:4. Dejstvo je, da so gostje imeli premoč v igri, a stari mački iz najbolj hokejske vasi v Sloveniji so še enkrat več nasprotnika zlomili v  trenutkih, ko je v glavah že občutek zmage. V ekipi Lipovcev je manjkal Franc Maučec, ki je bil operiran na kolenu. Čeprav je že pri 39-ih letih, se šele sedaj vidi kakšno sigurnost daje ekipi, če je v igri. In ekipa ga bo pogrešala tudi v prihajajočem dvoranskem prvenstvu.

Ponedeljkova tekma med Moravskimi Toplicami in Lipovci je najprej ponujala vprašanje, ali so se domači pobrali po sobotni tekmi in kako so zrasli Lipovci po nedeljskem preobratu. Domačini so se tokrat zbrali v garderobi že dosti prej kot sicer in poskušali pozabiti na črno soboto. In to jim je tudi uspelo. Do odmora so naredili prednost dveh zadetkov in tokrat za razliko od ostalih srečanj bili tudi učinkoviti v napadu. Protinapade gostov pa je nevtraliziral odlični domači vratar Ciz. V drugi del srečanja so boljše šli gostje, ki so v 43. minuti zadeli za 2:1, nadaljevanje pa je spet pripadalo domačinom, ki so z zadetkom Frasa iz kazenskega strela v 56. minuti in mladega Bencika v zadnji minuti slavili v igri na prostem – po dolgih sedmih letih. Škoda, da sta zaradi nepotrebnih opazk sodniku pordečela Martin Mesarič in Dejan Küčan in s tem nekoliko pokvarila sicer zelo športno srečanje.

S to tekmo se je končalo dogajanje na prostem, nekateri klubi pa so že začeli s treningi v dvorani, saj je prihajajoči vikend že prvi turnir v dvorani. Ekipi Moravskih Toplic in Lipovcev peljeta svoje naraščajnike v Poreč na tradicionalni Adria junior cup z udeležbo klubov iz več držav.