Prvenstvo je za nami

Že pred zadnjim krogom 25. državnega prvenstva v hokeju na travi je bilo jasno, da bo naslov državnih prvakov v moški konkurenci romal v Lipovce. Ti v sezoni 2015/2016 niso zabeležili poraza. Drugo mesto so zasedli hokejisti Triglava iz Predanovec, tretje pa hokejisti iz Moravskih Toplic. Najboljši igralec prvenstva je postal Franc Maučec, najboljši strelec Robert Mesarič – oba iz HK Lipovci, najboljši vratar pa Simon Domjan iz HK Triglav Predanovci.

Tudi pri članicah ni bilo dvomov o državnih prvakinjah. Hokejistke Moravskih Toplic so vknjižile zmago na vseh tekmah proti hokejistkam Triglava. Za najboljšo igralko je bila razglašena Laura Schmidlechner, za najboljšo strelko Melanie Smodiš – obe HK Moravske Toplice, najboljša vratarka pa je postala Staša Zorko iz HK Triglav Predanovci.

V selekciji U19 smo za končne odločitve morali počakati do zadnjega kroga. Naslov državnih prvakov so si priigrali hokejisti Lipovec, ki so na zadnji odločilni tekmi premagali hokejiste Triglava. Obe ekipi sta si priigrali tri zmage in tri poraze. Najboljši igralec in tudi strelec prvenstva je postal Nejc Potokar (HK Triglav Predanovci), ki se je po število zadetkov izenačil z Luko Vegičem iz Lipovec. Prav tako iz Lipovec pa je tudi najboljši vratar prvenstva, Miha Zadravec.

V selekciji U13 so slavile Moravske Toplice, pred drugouvrščenim Triglavom in tretjeuvrščenimi Lipovci. Iz Moravskih Toplic pa prihajajo tudi najboljša igralka, Danaja Škrilec, najboljša strelca, Laura Schmidlechner in Nikola Prelič, ter najboljši vratar, Benjamin Schmidlechner.

V selekciji U10 so prepričljivo na prvem mestu pristali Lipovci, z vsemi šestimi zmagami. Najboljši igralec je postal Alen Maučec, najboljši strelec Marcel Stanko in najboljša vratarka Špela Berden, vsi iz Lipovec.