Končana sezona z obilico dogajanja

Hokejisti na travi so končali sezono, za katero bi lahko brez pretiravanja rekli da je ponudila obilico pestrosti. Že res, da ni nič bilo z hrvaško-slovensko ligo ne pri moških ne pri ženskah, a to je že izpeta zgodba in na take stvari lahko računa vsak, ki se obrača po tujo  pomoč.

Tudi tokratna sezona se je zažela z mladinskim hokejskim festivalom ”Sašo Fajs” v Predanovcih, kateremu je sledil turnir ”štirih mest” v Zagrebu. Tu so odličen turnir odigrali člani Lipovcev, ki so bili drugi, medtem ko so članice Moravskih Toplic bile ponosne na odvzem točke avstrijskemu Wellsu. Domača sezona na prostem je bila dokaj kratka, kar pa ekip niti ni motilo, saj so se le-te selile v dvorano že sredi oktobra. Tako so se začeli dvoranski turnirji  že na začetku novembra. Dobro dvoransko sezono so napovedovale članice Moravskih Toplic, ki so brez poraza osvojile v Gradcu na močnem turnirju tretje mesto. Kmalu zatem so odigrale še odličen turnir v Zelini. Domače dvoransko prvenstvo je še enkrat potekalo v znamenju premoči igralcev iz Lipovcev, ki so dali tudi ogrodje reprezentanci, ki je gostovala na Cipru in rezultatsko presegla pričakovanja.  Sicer ne rezultatsko vsekakor pa z igro so navduševale tudi reprezentantke Slovenije, ki so bile organizatorice turnirja v Apačah. Tu je še ženski turnir ”Croatia open” z udeležbo svetovne  velesile Južno afriško republiko, ki je bila najmočneši nasprotnik z katerim so kdaj igrale naša dekleta. Škoda le, da so bila zelo nepopolna. Za konec dvoranskih aktivnosti  so na tekmah evropskega pokala sodelovali še igralci Lipovcev v češki Pragi in se z enim neodločenim rezultatom  uvrstili v nižji kakovostni razred. Teden pozneje so  domači evropski turnir odigrale članice Moravskih Toplic, ki so ob odlični organizaciji prikazale zelo dopadljivo igro. Z petim mestom v družbi eminentnih klubov so bili vsi zadovoljni. Povsem zadnje dvoransko dejanje pa je bil zdaj že tradicionalni dvoranski turnir v hrvaškem Gospiču, kjer so moči merili tudi hokejisti Lipovcev.

Tudi domače prvenstvo na prostem je potekalo po notah hokejistov Lipovcev, ki po osamosvojitvi Slovenije dajejo nasprotnikom zgolj drobtinice. Žal članice Moravskih Toplic v ekipi Triglava niso imele močnega nasprotnika. Je pa ponovno bilo zanimivo spremljati oba naša udeleženca na tekmah evropskega pokala na prostem. Ekipa Lipovcev je organizirala  turnir C2 v domačem športnem parku. Fantje so odigrali zelo kvalitetne tekme in ostali tik pod vrhom. Razen tega pa so domačini organizirali zelo dober turnir. V enakem obdobju so igralci Moravskih Toplic gostovali na Finskem in z zmago na turnirju prehiteli samega sebe.

Vsa ta dogajanja so naredila sezono pestro, že sedaj pa je znano, da bo tako tudi v prihajajoči sezoni, ko se bo premierno poslala na uradno tekmovanje še kadetska reprezentanca. In ker kaže da je minula sezona rodila nov hokejski klub je zadovoljstvo toliko večje.

J.Č.