Moravskim Toplicam še ena ničla

Razpored tekmovanja DP 2017-18

Nedeljski hokejsko popoldne v (zelo slabem) športnem parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah je še najbolj zaznamovalo ”težko” vreme in slabi pogoji za igranje.

Kot je že praksa, so tudi tokrat  naredili uvod v hokejsko nedeljo igralci mlajših selekcij, kjer je  po enkrat zmaga ostala doma (U10) in enkrat šla v Lipovce (U13). Že od naslednje tekme se je pričakovalo več, saj so na igrišče stopile članice domačink, Moravskih Toplic in Triglava. V srečanju, kjer so bile izrazite favoritinje igralke iz Moravskih Toplic so le-te to vlogo povsem upravičile, pa čeprav je v ekipi manjkalo precej igralk, ki bi tekmo začele v prvi postavi. A kljub temu gre pohvaliti  članice Triglava, ki so se po vseh problemih v klubu sposobne zbrati in dati maksimum od sebe, kar je dobro predvsem za slovenski ženski hokej. Ob tem omenimo, da se tudi v Lipovcih pripravlja ženska ekipa in vse kaže, da bodo mlada dekleta z svojo  sestavo stopila na igrišče že prihajajočo sezono.
Za konec nedeljskih tekem so se udarili še člani domačih Moravskih Toplic in Triglava Predanovci. Bolj kot rezultat bode v oči dejstvo, da se ekipa Moravskih Toplic pripravlja za tekme evropskega pokala in bo ćez dober mesec na gostovanju na Finskem, v ekipi pa je manjkalo nekaj igralcev, ki bi morali biti na tekmi pa so manjkali iz povsem neopravičljivih razlogov. Neodgovorno, da ne rečemo še kaj gršega. Samo srečanje so bolje začeli gostje, ki so v  26. minuti vodili že z 3:0. Po dveh zadetkih v treh minutah so se jim domači povsem približali, nakar so gostje spet pobegnili na dva, domačini pa ponovno hitro zadeli za minimalni zaostanek. Toda, ko bi domači morali  doseči gol za poravnavo izida so jih z dvema zadetkoma šokirali gostje in pobegnili na neulovljivih 6:3. Zasluženo.
Prihajajoči podaljšani praznični vikend bo zgolj eno srečanje. V petek, 27. aprila se bosta v Lipovcih, na prenovljenem igrišču pomerili članski ekipi domačih Lipovcev in Moravskih Toplic.   Preko prvomajskih praznikov ne bo tekmovalnih aktivnosti. Tako se bodo tekme nadaljevale v nedeljo 6. maja.
J.Č.