Za uvod Lipovci z Moravskimi Toplicami

Slovenski ljubitelji hokeja na travi se v teh dneh zagotovo sprašujejo, do kje seže moč nizozemskega hokeja na travi (kjer je ta šport nacionalna športna panoga) in ali se bo tokrat res zgodilo prvič, da bodo na zaključnem turniru četverice, na Binkoštni vikend kar trije klubi iz  Nizozemske in en iz Belgije. Tako namreč vse kaže in po dolgem času ne bi bilo na ”final four-u” nemškega predstavnika. Že to bi bil zadosten razlog za alarm, saj je tudi v Nemčiji hokej na travi šport, ki visoko kotira, kar smo videli letos na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Berlinu, kjer je  na domačih tekmah bila dvorana z več kot 15000 gledalci vedno premajhna za vse, ki bi si želeli ogletati tekme. Če pa temu dodamo še rezultat z zadnjega kola hokejske evrolige, kjer je nizozemski Rotterdam premagal nemškega predstavnika z kar 13:1, se v Nemčiji zagotovo pogovarjajo o hokeju na travi v visokem tonu.

A nas v tem trenutku bolj zanima domače prvenstvo, ki se bo nadaljevalo ta vikend, Za uvod se bosta v nedeljo popoldan ob 15.00 uri v športnem parku v Lipovcih pomerila oba naša evroligaša, torej domači Lipovci in Moravske Toplice. Odigrana tekma je tista, ki je bila v jesenskem delu odpovedana zaradi težav z sodniki. Naj spomnimo, da se takrat igralci Moravskih Toplic niso strinjali, da bi tekmo odsodil le eden sodnik. Vsekakor pa sedaj  obema kluboma odgovarja, da se tekma odigra, saj bodo igralci obeh ekip sredi maja udeleženci tekem evropskega pokala, in tako rabijo čim več tekem. Kot rečeno sta oba kluba letos vključena v tekme evropskega pokala. Moravske Toplice potujejo na sever v finsko prestolnico Helsinke, Lipovci pa bodo spet domačin in na podlagi izkušen iz minulih let se v Lipovcih spet obeta pravi hokejski praznik z obilo gledalcev in z vzdušjem kakršno znajo pripraviti le v tem kraju.

Spomladanski del prvenstva se bo tokrat končal že v začetku junija, saj naši klubi tekmujejo le v domačem prvenstvu in tako je posledično manj tekem. Se pa iz tedna v teden bolj oblikuje ogrodje avstrijsko-slovenske lige in tako lahko sedaj že skoraj z zagotovostjo trdimo, da mednarodna liga bo. In to za članice in člane. Pogovori potekajo še za vključitev otrok, a časa za dogovore je še zadosti in upajmo, da bo vse teklo v dobro hokeja na travi.
J.Č.

Foto: Uroš Stanko se po odsluženi kazni vrača na hokejska igrišča