Praznično v Moravskih Toplicah

Pri najmlajšem slovenskem hokejskem klubu, V Moravskih Toplicah, je v teh dneh zelo slovesno. Proslavljajo namreč 20 let delovanja in prav zato so v kongresni dvorani Hotela Livada v Moravskih Toplicah pripravili svečanost s preletom 20-letnega delovanja.

Po uvodni predstavitvi kluba je sedanji predsednik Jože Črnko pripravil svoj pogled na delovanje kluba in podal vizijo za prihodnost. Omenil je, da so kljub dejstvu, da niso premikali rezultatskih mejnikov, ponosni na prehojeno pot. Rezultasko imajo največji članski dosežek zmago na tekmah evropskega pokala kategorije Challenge v Litvi, ob tem pa še trikratno udeležbo na tekmah evropskega pokala in ob tem jim je vedno uspelo zadržati vsaj mesto v kategoriji, v kateri so tekmovali. Članice so v tem obdobju prav tako štirikrat tekmovale na tekmah evropskega pokala in dosegle svoj vrhunec na prvem turnirju, ko so bile na domačem igrišču četrte. Ob tem so bile tudi zmagovalke Srednjeevropske lige.

Na slovesnosti je bilo poudarjeno, da so ob rezultatskih ciljih želeli delovati še na drugih hokejskih področjih. Tako že vrsto let izvajajo hokejski kamp, imajo svoje hokejske e-novice, katere delijo z več sto naročniki, opravlkajo predstavitve po šolah, izpeljali so ulični hokej, ves čas pa so vodlili skrb za dobro hokeja na travi in se posledično zavedali, da za to rabijo dobro organizirano Zvezo za hokej na travi. Prav zato je zadnjih pet predsednikov prišlo iz njihovih vrst ali na njihov predlog. Ob koncu se je predsednik kluba zahvalil vsem, s katerimi so sodelovalil v preteklosti, obenem pa izrazil željo, da se slovenski hokej okrepi in pridobi na številčnosti in prepoznavnosti. Zahvalil se je tudi staršem in dodal, da so njihovi igralci in starši nekaj posebnega, le-ti pa so to dokazali v nadaljevanju programa, ko so pripravili skeč z naslovom ”Izbor predsednika kluba v HK Moravske Toplice”. Ob zaključku je bila predstavljena še himna HK Moravske Toplice z naslovom ”Srce hokejista”.