Moravskim Toplicam dvojna zmaga v Hrvaško-slovenski ligi

Za nami je še en razburljiv hokejski vikend. Če so rezultati v nižjih selekcijah v glavnem pričakovani, pa so prijetno presenetile tako članice kot člani v Hrvaško-slovenski ligi.

U10

Lipovci – Moravske Toplice 4:2 (2:0)

 

U13

Lipovci – Moravske Toplice 1:5 (0:1)

 

U19

Lipovci – Moravske Toplice 10:0 (3:0)

 

ČLANICE

Moravske Toplice – Zelina II (HR) 17:0 (8:0)

Igralke Moravskih Toplic igrajo svoje tekme na igrišču z vodno podlago v Lipovcih. Tokrat so se jim nasproti postavile igralke Zeline II, ki ne dosegajo pogojev za igranje v prvi ekipi omenjenega kluba. Ker gre pretežno za igralke, ki so na koncu igralne kariere, so naše predstavnice svojo priložnost iskale predvsem v hitrosti, dejstvo pa je, da je bila ekipa Moravskih Toplic boljša tudi taktično in tehnično. Zadnja linija v sestavi Toplak-Črnko-Kropec je dobesedno zaklenila dostop do vrat, tako da so gostje prvo pravo priložnost imele šele v izdihljajih prvega dela. Rutinski zmagi sicer ni kaj za dodati, a vsaj dve ekipi v jesenskem delu bosta Moravskim Toplicam zagotovo še delali sive lase.

 

ČLANI

Moravske Toplice – Concordia 1906 (HR) 4:1 (2:0)

Člani Moravskih Toplic, ki igrajo svoje tekme na domačem igrišču, so gostili hrvaško Concordio 1906. Domačini so prevladovali v igri. Ekipa Concordie 1906, ki je najstarejši aktivni hrvaški hokejski klub, je ponovno – tako kot pred tednom v srečanju z Lipovci – izpadla naivno, želela je na silo doseči zadetke, predvsem pa se je več kot z igro ukvarjala s sodniki. Prav zaradi jezikanja so gostje pred zaključkom srečanja ostali z igralcem manj, a je bila takrat že tekma odločena. Domačini so tako po uvodnem porazu  vpisali prvi par točk in dobili precejšnjo mero samozavesti pred nadaljevanjem prvenstva.

 

Triglav Predanovci – Trešnjevka (HR) 2:1 (1:1)

Dobro hokejsko predstavo smo videli tudi v Predanovcih, kjer je gostovala ekipa Trešnjevke, ki je prva povedla, pa čeprav so igralci Triglava imeli več od igre. Izid je v 22. minuti po kratkem kotu poravnal Tadej Horvat, kar je bil tudi izid polčasa. V nadaljevanju je Triglav spet imel več žogico v posesti, kar pa fantje niso znali spremeniti v zadetek. Tik pred koncem srečanja je v ekipi Trešnjevke  najprej zaradi jezikanja porumenel Mucić in ker se tudi v nadaljevanju ni umiril, mu je sodnik še v isti minuti pokazal karton rdeče barve. To je bilo v 68. minuti, kar pomeni, da sta do konca bili še dve minuti. Povsem zadosti, da so domačini dosegli še zmagoviti zadetek, s katerim so se povzpeli na vrh prvenstvene razpredelnice.

Uvod v prihajajoči vikend bodo v soboto opravili 19-letniki Triglava in Lipovcev, naslednji dan pa bodo igralci Lipovcev doma gostili Moravske Toplice in verjetno ne bomo nič pretiravali če povemo, da nas čaka še eno razburljivo srečanje. Igralke Moravskih Toplic pa potujejo na vroče gostovanje v Zagreb k Zrinjevcu. Triglav je prost.