Začetek Hrvaško-slovenske lige potrjuje pravilnost odločitve

Pa se je začela. Hrvaško-slovenska liga v hokeju na travi, ki je nadomestilo za letos spomladi pokopano Srednjeevropsko ligo (Interligo). Če za članice tovrstno tekmovanje ni nič novega, pa so svoj nov izziv dobili člani. In že prvo kolo je potrdilo, da je bila odločitev prava. Tekme v članski konkurenci so bile kvalitetne, slovenski klubi pa so se pokazali kot povsem enakovredni nasprotniki.

 

ČLANICE

Mladost – Moravske Toplice 10 : 2
Pri članicah Moravskih Toplic po sezoni mirovanja na mednarodnih tekmah proti močno favorizirani ekipi Mladosti, ki je tudi glavni favorit v ženski ligi, kaj več ni bilo za pričakovati. Dejstvo je, da nekatere igralke pripravljalnega obdobja niso vzele zadosti resno in to se je pokazalo tudi na fizični pripravljenosti. A kljub temu imamo občutek, da se z ostalimi ekipami naše predstavnice lahko kosajo povsem enakovredno. Pred sezono se je s Hrvaške vrnila Petra Dervarič.

 

ČLANI

Trešnjevka – Moravske Toplice 2 : 1

V enakovrednem srečanju hokejisti Moravskih Toplic  niso izkoristili več kot zgolj enega od devetih kratkih kotov. Seveda so svoje priložnosti imeli tudi igralci Trešnjevke, ki so prvič zadeli v prvi minuti nadaljevanja, drugič pa devet minut pozneje. V moravskih vratih je odlično branil Danilo Ciz, ki je obranil tudi kazenski strel domačinov. Pred sezono se je iz Avstrije vrnil Uroš Temlin.

 

Concordia 1906 – Lipovci 2 : 4

V srečanju med najstarejšim aktivnim hrvaškim klubom Concordio 1906 in Lipovci so bili gostje sprva prepričani, da jim zmaga ne uide. Povedli so v 26. minuti, a je bilo veselje kratko, saj je Maučec izid kmalu poravnal. Hrvati so preko Dukšiča nato znova prevzeli vodstvo, a tudi tokrat le za minuto, saj se je znova izkazal 39-letni Maučec. Ko sta zatem zadela še Zajc in Mujdrica, je to pomenilo povsem zasluženo zmago izkušenih Lipovčanov nad mladimi igralci Concordie.

 

Zelina II – Triglav Predanovci 1:8

Pri Zelini II je manjkalo nekaj igralcev, a to ne zmanjšuje uspeha Triglava, saj je Zelina vse bolj evropski klub, kjer je tudi drugo moštvo zelo kvalitetno. Zato si fantje zaslužijo čestitke za osem zadetkov, od katerih je enega dosegel ”stari hokejski lisjak” Vito Fujs, ki se je po dolgem času spet pojavil v članski ekipi.