Minuli vikend zapisan v zgodovino hokeja na travi

Dogodki minulega vikenda so prelomni in zelo pomembni za slovenski hokej na travi. V Lipovcih je v soboto potekalo slavnostno odprtje Nacionalnega centra za hokej na travi z novim igriščem na vodni podlagi, na katerem je bil izveden prvi turnir, tekmo pa je po sedmih letih odigrala tudi slovenska moška reprezentanca. 

Hokejski klub Lipovci, v vseh pogledih eden izmed pomembnejših klubov hokeja na travi v Sloveniji, se lahko pohvali z novo pridobitvijo. Po tem, ko so se leta 1992 podpisali pod prvo igrišče z umetno travo v Sloveniji, so v soboto uradno odprli še igrišče z umetno travo na vodni podlagi, kar jim je prav tako uspelo kot prvim v Sloveniji. Igrišče na vodni osnovi je veliko varnejše od peščenga, omogoča pa tudi enake pogoje za treniranje kot jih imajo veliki evropski klubi in možnost organizacije evropskih tekmovanj.

Pred slavnostnim odprtjem je bil odigran turnir veteranov in mladine, po sedmih letih pa se je ponovno zbrala tudi moška reprezentanca in na prijateljski tekmi z 2:1 premagala reprezentanco Madžarske. Za domačo reprezentanco sta zadela Tadej Mikola in Sašo Dervarič. Ponovno se je združila tudi ženska reprezentanca, ki je v nedeljo igrala proti nekdanjim reprezentantom Slovenije in Jugoslavije in bila poražena z 2:0.

Na prireditvi v Lipovcih smo bili priča še enemu pomembnemu mejniku v razvoju slovenskega hokeja na travi – Sanja Kropec, predsednica Zveze za hokej na travi, je predstavila priročnik z naslovom Prvi koraki v hokeju na travi. V priročniku so poleg hokejske situacije v Sloveniji opisani še osnove, pravila in prve vaje, ki bodo v pomoč pri spoznovanju omenjenega športa.